Koronatartunta aiheutti Venäjän hiihtotähdelle tuntuvan takaiskun – "Tämä on hänelle vaikeaa aikaa"

Tänään alkavan Tour de Skin lähtöviivalta puuttuu nippu toinen toistaan kovempia hiihtäjiä. Yksi heistä on neljä vuotta sitten kiertueen kokonaisvoittoa juhlinut Venäjän Sergei Ustjugov.

Ustjugovin poissaolon syy on koronatartunta, jonka hän sai jo lokakuun loppupuolella Italian Val Senalesissa.

– Yritin aloittaa harjoittelua marraskuussa vähitellen, mutta kaikki yritykset olivat turhia. Kehoni ei sopeutunut harjoituskuormaan, ja putosin jatkuvasti monttuun, Ustjugov kertoi joulukuun alussa Instagram-tilillään.

Venäjän maajoukkueessa valmentajana toimivan Markus Kramerin mukaan Ustjugov on harjoitellut nyt kaksi ja puoli viikkoa normaalisti, kilpaillutkin kerran Venäjällä, mutta kunto ei ole vielä riittävän hyvä maailmancup-tasolle.

– Olen joka päivä yhteydessä häneen. Hän on kotonaan ja jatkaa harjoittelua vielä kahden viikon ajan. Venäjällä on 14.–17. tammikuuta isot kansalliset kilpailut. Sitten katsomme, onko hän riittävän hyvässä kunnossa lähteäkseen Lahteen ja Faluniin, Kramer sanoi Aftonbladetille.

Tämänhetkinen suunnitelma on, että Ustjugov olisi mukana Venäjän viestijoukkueessa Lahdessa 24. tammikuuta. MM-kisat alkavat vain kuukautta myöhemmin, joten Ustjugoville ei ole tarjolla kovin montaa kilpailua ennen sitä.

– Tauti on jokaisen kohdalla erilainen. Joillakin ei ole mitään oireita, toisilla niitä on enemmän. Hänellä niitä oli enemmän. Tämä on hänelle vaikeaa aikaa. Se, ettei voi hiihtää ja kilpailla, ei ole mukavaa, Kramer sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat