Espanjassa lomaillut Olli sai koronan ja kritisoi matkustusohjetta, jossa ei mainittu omaehtoista karanteenia – THL:n vastauksesta selvisi, että välilaskulla on väliä

5:59
"Lähetimme asiakkaille tekstiviestin peruutuksesta" – Tui peruu nyt matkojaan Espanjaan.

THL ottaa kantaa julkisuudessa liikkuneeseen keskusteluun omaehtoisesta karanteenista koronan riskialueilta palaaville matkustajille.

MTV Uutiset kertoi perjantaina tapauksesta, jossa Espanjasta Suomeen palannut saanut mies arvosteli lentokentällä jaettua ohjetta, jossa ei mainittu omaehtoista karanteenia lainkaan. Hänet todettiin pian Suomeen palaamisen jälkeen koronapositiiviseksi.

Tapahtumaketju johti muun muassa siihen, että kokonainen ravintola jouduttiin sulkemaan miehen ruokailtua siellä.

THL:n viestinnästä otettiin yhteyttä MTV Uutisiin tapauksen tiimoilta. THL muistuttaa, että uutisessa mainittu mies saapui Suomeen Alankomaiden kautta, josta saapuvien ei tarvitse enää jäädä omaehtoiseen karanteeniin. Sen sijaan Espanjasta saapuville jaetaan ohje, jossa omaehtoisesta karanteenista kerrotaan. Ohjeessa neuvotaan muun muassa seuraavasti:

“Kun saavut Suomeen, sinun suositellaan olevan 14 vuorokauden ajan omaehtoisessa karanteenissa. Omaehtoisessa karanteenissa voi käydä töissä, kunhan sopii asiasta työnantajan kanssa, sekä liikkua työpaikan ja asuinpaikan välillä. Myös muu välttämätön liikkuminen on sallittua. Omaehtoisen karanteenin aikana julkisen liikenteen käyttämistä tulisi välttää.”

THL:n viestinnästä todettiin MTV Uutisille myös, että ohjeiden lisäksi lentokentällä on runsaasti muuta koronainformaatiota, ja lisäksi saapuvia matkustajia kehotetaan tarkistamaan viimeisimmät tiedot THL:n verkkosivuilta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja