Koko ravintola jouduttiin sulkemaan Ollin saatua koronatartunnan – ihmettelee lentokentältä saamaansa THL:n ohjetta: Omaehtoista karanteenia ei mainita lainkaan

5:59
"Lähetimme tänään asiakkaille tekstiviestin peruutuksesta" – Tui peruu nyt matkojaan Espanjaan.

Olli Muurainen sai koronavirustartunnan ja kokonainen ravintola jouduttiin sulkemaan Raaseporissa.

Barcelonassa heinäkuussa lomailemassa ollut Olli Muurainen kävi maanantaiaamuna 27. heinäkuuta koronavirustesteissä ja sai vuorokautta myöhemmin tietää näytteen olleen positiivinen.

Muuraisen oireilu alkoi edeltävänä perjantaina, jolloin hän tunsi olonsa kuumeiseksi. Samalla hän tunsi päänsärkyä ja voimistuvia, influenssan tyylisiä oireita kehossaan ennen nukkumaanmenoa. Aamuyöllä hän tunsi myös lihaskipua sekä hikoilua.

Muurainen kertoo kokeneensa oireita vain yhden päivän ajan. Lauantaina oireet olivat jo hävinneet.

Muurainen kertoo Facebook-päivityksessään, että tämän jälkeen hän alkoi käymään tarkasti lävitse ihmiskontaktejaan Suomessa. Muurainen oli käynyt edeltävällä viikolla syömässä Karjaan keskustassa sijaitsevassa ravintola Steakhouse & Meatbarissa. 

Muurainen soitti pikimmiten tartunnastaan ravintolaan. Ravintolalla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin sulkea ovensa viikoksi sekä asettamaan työntekijänsä karanteeniin.

 – Eniten minua harmittaa yhden ravintolan työntekijöiden ja yrittäjien puolesta, jossa ilta-aterioin Karjaan keskustassa torstaina 23.7. kello 19:00-23:00, Muurainen kertoo Facebook-päivityksessään.

Ihmettelee saamaansa THL:n ohjeistusta lentokentällä

Muurainen omien sanojensa mukaan ottaa tällä hetkellä rauhallisesti ja toivoo hartaasti ettei tartuntatapauksia ilmene lisää.

– Kirjoitan tätä, jotta kaikki muistaisivat, että taistelu koronaa vastaaan ei tosiaankaan ole vielä ohi. Aion viettää aikaa mökillä saaressa eristyksessä siihen asti, että virus on minusta kadonnut, Muurainen kertoo Facebookissa.

Muurainen kertoo toimineensa tartunta-aikana THL:n ohjeiden mukaan. Hän kuitenkin ihmettelee paperia, joka hänelle iskettiin käteen saapuessa Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

– Ohjeessa ei mainita lainkaan omaehtoisesta karanteenista. Asiasta käydään paljon keskustelua minun Facebook-sivullani ja osa on sitä mieltä, että olen saanut joko väärän tai puutteellisen ohjeen. Jos kyseessä on sellainen, se tulisi viranomaisten korjata viipymättä, Muurainen kertoo MTV Uutisille.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja