Koronasulku voi odottaa kuntia, vaikka tartuntoja ei olisi – kunnanjohtaja Ylelle: "Ikävältä tuntuu, kun olemme taudilta välttyneet"

7:17
Katso myös: Miten Lapin koronatilanne on kehittynyt, kun hiihtolomat ovat edenneet?

Leviämisvaiheen sairaanhoitopiireissä valmistaudutaan ensi viikolla koronasulkuun, kun ravintolat menevät kiinni ja yläkoulut etäopetukseen.

Piirien sisällä tautitilanne voi kuitenkin vaihdella paljon. Yle kertoo 1 500 asukkaan Keski-Suomessa sijaitsevasta Multian kunnasta, jossa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan todettu alle viisi tartuntaa. THL:n tilastoissa näkyvät vain kunnat, joissa on todettu yli viisi tartuntaa.

– Kyllä se ikävältä tuntuu toteuttaa näitä raskaita rajoitustoimenpiteitä, kun me olemme taudilta välttyneet. Toisaalta ymmärrän, että toimiin kannattaa ryhtyä, jotta tilanne säilyisi näin hyvänä, kertoo Multian kunnanjohtaja Noora Pajari Ylelle.

Pajari kuitenkin korostaa Ylen haastattelussa ymmärtävänsä toimet, sillä Multiasta käydään esimerkiksi Jyväskylässä töissä.

– Olisin toivonut enemmän alueellista arviointia. Keski-Suomi on erilaisessa tilanteessa kuin Uusimaa, ja Keski-Suomen sisälläkin kunnat ovat keskenään hyvin erilaisessa tilanteessa, Pajari sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja