Koronan leviäminen huolettaa pörsseissä: "Jos näkisimme jotain Italian kaltaista, että Suomessa olisi karanteeneja, niin näkisimme myös suoria talousvaikutuksia"

8:39
Katso videolta koko Uutisaamun keskustelu koronaviruksen vaikutuksesta talouteen.

Eilen tuli tieto Suomen toisesta koronavirustartunnasta. Uutisaamussa keskusteltiin siitä, miten koronan leviäminen vaikuttaa pörsseihin ja talouteen.

Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju ja Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich muistuttavat, että Suomen pörssit seuraavat maailman pörssejä. Koronaviruksen tuomat huolet ovat olleet se viimeinen tekijä, joka on painanut Yhdysvaltojen koron uusiin pohjalukemiin. Yhdysvaltojen korkosijoitus on asiantuntijoiden mukaan niin sanottu viimeinen turvasatama sijoittajille.

– Rahoitusmarkkinoilla ollaan huolissaan ja rahoitusmarkkinat aina ylireagoivat. Nyt on tällainen hyvin nopea ylireaktio, Kangasharju sanoi uutisaamussa.

Talousasiantuntijoiden mukaan tilanne maailmalla tai Suomessa ei tällä hetkellä ole sellainen, että pitäisi painaa hätänappulaa.

– Mutta toki jos näkisimme jotain Italian kaltaista, että Suomessa olisi karanteeneja, niin sitten näkisimme myös niitä suoria talousvaikutuksia, von Gerich kommentoi.

Kangasharju sanoo, että maailman reaalitalous on ollut pikkuhiljaa toipumassa viime kesän heikkoudesta, mutta nyt koronavirus uhkaa pilata sen.

– Mitä pidemmäksi menee koronaviruskuvio, sitä selvemmin se pilaa tämän pienen nousun. Katsotaan, kumpi voittaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja