Korona valtasi puolustusvoimat: Varmistettuja tartuntoja 760 jo alkuvuonna – on silti valmis antamaan virka-apua

3:49
MTV Uutiset Live kertoi jo perjantaina 7. tammikuuta, että alkuvuonna puolustusvoimissa on todettu satoja koronatartuntoja

Puolustusvoimissa on todettu tämän vuoden alusta alkaen liki 760 varmistettua koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista reilut 620 on varusmiehiä ja reilut 134 henkilökuntaan kuuluvia, Puolustusvoimat kertoo.

Esimerkiksi Uudenmaan prikaatista kerrotaan, että varusmiehistä noin 60 on saanut koronatartunnan. Reilut 100 varusmiestä on puolestaan altistunut ja asetettu karanteeniin.

Kainuun prikaatissa tartuntoja varusmiesten keskuudessa on todettu lähes 50. Altistuneita ja muista erilleen asetettuja varusmiehiä on 160.

Puolustusvoimien mukaan koronasuojaustoimenpiteet toteutetaan paikallisten tehtävien, resurssien ja vaatimusten mukaisesti. Puolustusvoimien lääkintähuolto rokottaa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen palkatun henkilöstön ja varusmiehet.

–  Puolustusvoimat pitää rokotteiden ottamista tässä tilanteessa erittäin tärkeänä, tiedotteessa sanotaan.

Puolustusvoimat kertoo myös olevansa valmiina tukemaan muuta yhteiskuntaa antamalla virka-apua käytössä olevien resurssien ja lainsäädännön puitteissa. Jokainen virka-apupyyntö arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja