Suuri koronarypäs rannikkolaivastossa – viikonloppuna varusmiehillä 24 uutta tartuntaa

Rannikkolaivaston Pansion tukikohdan varusmiehillä on todettu 24 uutta koronatartuntaa viikonloppuna, merivoimat tiedottaa. 

Tartunnat todettiin lomajaksolla olevilla varusmiehillä. 

Viikonlopun uudet tartunnat todettiin varusmiehillä, joiden ei oltu katsottu altistuneen koronavirukselle.    

Varusmiehet lähtivät lomajaksolle viime perjantaina. Kukaan heistä ei ilmoittanut kokevansa oireita ennen lähtöään.  

Varusmiehiä kuitenkin hakeutui viikonloppuna testeihin kunnallisilla terveysasemilla ja 24 sai positiivisen tuloksen. Sairastuneet ovat merivoimien mukaan hyvävointisia, myös Pansion tukikohdassa 22 eristyksissä olevaa. 

– Uuden tartuntaryppään nyt ilmaannuttua olemme päättäneet, että kaikki kasarmissa majoittuvat varusmiehet tullaan testaamaan Sotilaslääketieteen keskuksen Turun terveysasemalla mahdollisimman nopeasti. Teemme kaikkemme, että viruksen laajempi leviäminen saadaan estetyksi, kertoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari

Kahden edeltävän viikon aikana tartuntoja on todettu Rannikkolaivastossa yhteensä 20.

Rannikkolaivastossa noudatetaan tiedotteen mukaan epidemiatilanteisiin sopivaa varautumissuunnitelmaa. Kaikki toimet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ovat olleet käytössä.  

Lomajaksolla sairastuneet saavat ohjeet karanteenista ja muista toimenpiteistä tartuntatautiviranomaisilta, mutta myös Rannikkolaivasto tulee olemaan heihin yhteydessä omaa jatko-ohjeistusta varten. 


Lue myös:

    Uusimmat