Korona-aika kuumensi Hangon asuntokaupan: "Alkoi käydä kuhina" – nyt kaupungissa jännitetään kestääkö huuma koronarajoitusten poistuttua

2:28
Hangosta halutaan nykyään kiinteistövälittäjän mukaan muutakin, kuin pelkkä viikonloppuasunto. Hulppeimpien huviloiden lähtöhinnat alkavat miljoonasta eurosta.

Suomen eteläisimmässä kärjessä sijaitseva Hanko on vetänyt lomailijoita puoleensa jo 1800-luvun lopulta alkaen, mutta korona-aikana ryöpsähti todellinen Hangon matkailubuumi.

Kaupunki on pullistellut kesäturisteista kaksi edellistä kesää ja osa on tykästynyt kaupunkiin niin, että on päätynyt ostamaan sieltä itselleen kakkoskodin.

– Tyypillinen ostaja on 40-50-vuotias, joka etsii ehkä ensimmäistä asuntoaan Hangosta. Liikkeellä on myös asunnonvaihtajia. Perheet ovat tulleet nyt markkinoille. Ei osteta asuntoa vain vapaa-ajan käyttöön, vaan ostetaan asunto ihan Hangossa asumiseen. Ei välttämättä siirretä kirjoja tänne, mutta ollaan täällä enemmän aikaa kuin varsinaisessa kodissa, kuvailee pitkän linjan hankolainen, kiinteistövälittäjä Sari Berndtsson ilmiötä Hangon asuntomarkkinoilla

Laskussa ollut asukaslukukin piristyi viime vuonna, kun vuosien tauon jälkeen muuttoliike kaupunkiin oli suurempi kuin sieltä pois.

Katso videolta millaisia asuntoja Hangosta oikein himoitaan ja entä kestääkö huuma, nyt kun koronarajoitukset ovat poistuneet ja ulkomaanmatkailu on palannut?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja