Korkeimmalta oikeudelta ei valituslupaa: Sebastian Tynkkyselle kolmas tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Sebastian Tynkkynen kommentoi oikeudenkäyntiään MTV Uutisille – näin ensimmäinen käsittelypäivä sujui hänen mielestään 4:43
Näin Sebastian Tynkkynen kommentoi kaksi vuotta sitten oikeudenkäyntiään MTV Uutisille (21.9.2021)

Korkein oikeus (KKO) tiedottaa, että se ei ole myöntänyt perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkyselle valituslupaa asiassa, jossa hänet oli tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi 4.10.2021 Tynkkysen sakkorangaistukseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Käräjäoikeus katsoi Tynkkysen asettaneen kunnallisvaalikampanjansa aikana vuonna 2017 yleisön saataville Facebook-viestejä, joissa paneteltiin ja solvattiin maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita. 

Eräässä Tynkkysen julkaisemassa tekstissä esimerkiksi väitettiin, että turvapaikanhakijat ahdistelevat Suomessa naisia sekä nuoria poikia.

Toisessa julkaistussa tekstissä sanottiin, että ala-asteella olevia lapsia oli peloteltu ja yritetty saartaa.

Käräjäoikeuden mukaan ahdistelu, häirintä ja seksuaalirikokset oli Tynkkysen kirjoituksissa yhdistetty suoraan maahanmuuttajiin ja turvapaikanhakijoihin ja tekstit olivat vahvasti yleistäviä ja ryhmiä leimaavia.

Hovioikeus ei myöntänyt Tynkkyselle asiassa jatkokäsittelylupaa. 

Tynkkynen vaati Korkeimmalta oikeudelta asian palauttamista hovioikeuteen tai syytteen hylkäämistä. Tynkkysen valituslupahakemus hylättiin.

Tynkkynen on jo aiemmin tuomittu kahdesti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
 

 

Lue myös:

    Uusimmat