Mainos

Korkeasaaren helleherkut - mango- ja rottajäädykkeitä

Kesäkuumalla ihmisille maistuu jäätelö ja monelle huurteinen kesäjuomakin. Mutta miten virkistyvät Korkeasaaren eläimet, jotka kaikki eivät kuitenkaan ole luontaisesti kuumien seutujen asukkeja? 

Sekä pesukarhuille että ruskeakarhuille tarjotaan Korkeasaaressa mehujäätä. Siinä on mangoa sekä marjoja ja hedelmänpaloja.

Pesukarhut syövät herkkunsa vikkelästi ja tehokkaasti jäätelöpikarin näköisistä pahviastioista, mutta isot karhut vasta nauttivatkin perhepakkauksen kokoisista mehujääkappaleistaan.

Ne jopa hierovat jäistä kimpaletta itseensä ennen kuin iskevät siihen hampaansa.

Katsojissa saattaa herätä annoskateus.

– Näyttää todella herkulliselta, totesi Hanna Koistinen, joka monen muun mukana ihasteli mangojuhlaa Karhulinnan katselutasanteella. 

Kissapedot nukkuvat, emut ja kengurut luottavat sadettajaan

Osa Korkeasaaren eläimistä ei tunnu helteestä juuri piittaavan.

Isoimmat kissaeläimet leijona ja tiikeri tekevät sitä mitä ne muutenkin tekevät päivisin eli lähinnä lepäävät. Sen sijaan lumileopardeja ei välttämättä näy, kylmempien seutujen asukkeina ne vetäytyvät helteellä sisätiloihin tai vähintään tarhansa viileimpään nurkkaukseen.

Emujen ja kenguruiden yhteisaitaukseen tarjottiin perjantaina virkistystä sadettajan muodossa.

Todistettavasti ainakin yksi kenguru eli punaniskawallabiyksilö nautiskeli veden viilennyksestä sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Ahmalle tarjolla rottaa tanakalla jääkuorella

Vasta keväällä Korkeasaareen muuttaneelle ahmalle on helleherkuksi tarjolla hieman eksoottisempaa nautintoa.

Muutaman litran muoviastiaan on laitettu runsaan veden lisäksi yksi kokonainen reilun kokoinen rotta ja tämä komeus on pakastettu. Jäämassan ulkopuolelle jätetään vain komea karvaton häntä houkuttimeksi.

Korkeasaaren ahman mieliruokiin rotta ei kuitenkaan kuulu, joten jäinen komeus piti sivellä jauhelihalla. Jauhelihan syötyään ahma nakersi kuin nakersikin rotanhäntää ja raahasi sitten jääkimpaleen herkullisine sisältöineen vieraiden silmiltä piiloon sulamaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.