Mainos

Korhosesta keskustan puoluesihteeri

Keskustan puoluekokous on valinnut Jarmo Korhosen puoluesihteeriksi. Muuten puolueen kärjessä jatkavat vanhat nimet: puheenjohtajana Matti Vanhanen ja varapuheenjohtajina Paula Lehtomäki, Mari Kiviniemi ja Antti Rantakangas.

Keskustan Oulun juhlapuoluekokous on päättänyt puoluejohdon kokoonpanon. Uudeksi puoluesihteeriksi valittiin toiminnanjohtaja Jarmo Korhonen. Hän päihitti pääministerin neuvonantajan Mikko Alkion äänin 1145-773.Puoluesihteerivaalin kolmas ehdokas Inkeri Räisänen sai 8 ääntä.

Seinäjoella asuva Jarmo Korhonen kävi näyttävän ja massiivisen kampanjan, jossa hän tarjosi itseään "keskustan vaalipäälliköksi". Hän on myös luvannut nostaa maakuntien ja kentän äänen jälleen kuuluviin. Räväkkäotteisen Korhosen on uumoiltu tuovan jännitteitä keskustan johtoon.

Keskustan puheenjohtajavaalissa ei ollut jännitteitä. Pääministeri Matti Vanhasen valittiin yksimielisesti toiselle puheenjohtajuuskaudelle. Hänelle ei ilmaantunut vastaehdokkaita, kuten ei kahden vuoden takaisessa Tampereen puoluekokouksessakaan.

Vanhanen on johtanut keskustaa syksystä 2003 lähtien. Sitä ennen hän oli jo noussut puolustusministeristä pääministeriksi Anneli Jäätteenmäen erottua.

- Tulin pääministeriksi poikkeuksellista reittiä. Nyt lähden vaaleihin hakemaan aitoa ja vahvaa valtakirjaa, joka olisi suoraan kansalaisilta hankittu, Vanhanen sanoi liikuttuneena puoluekokouksen yksimielisestä tuesta.

Varapuheenjohtajavaalissa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki keräsi suurimman äänisaaliin. Hänen lisäkseen varapuheenjohtajina jatkavat Mari Kiviniemi ja Antti Rantakangas. Haastajan, Ylä-Savon piirin puheenjohtajan Ossi Martikaisen kannatus ei riittänyt valintaan.

Kuhmolainen Lehtomäki valittiin puoluejohtoon ensimmäisen kerran Hämeenlinnan puoluekokouksessa vuonna 2002. Kansanedustajat Mari Kiviniemi ja Antti Rantakangas ovat olleet varapuheenjohtajia vuodesta 2003 lähtien.

(MTV3-STT)

Keskustan puoluekokous päätti myös tulevan vaalikauden tavoitteet. Lisää aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.