Mainos

Kööpenhaminassa jahdataan ammuskelijoita – yksi kuollut

Tanskan Kööpenhaminassa tapahtunutta ammuskelua sananvapauskokouksessa epäillään terrori-iskuksi. 

Kööpenhaminan ampumatapauksessa on kuollut yksi ihminen, ilmoittaa poliisi uutistoimisto Ritzaun mukaan. Kolme poliisia on haavoittunut. Heillä ei ole poliisin mukaan hengenvaarallisia vammoja.

Kuollut on Ekstra Bladet -lehden mukaan nelikymppinen mies, joka haavoittui rintakehään. Lehden mukaan kuollut oli sivullinen ohikulkija. Poliisi ei ole vielä vahvistanut tätä.

Ampujat hyökkäsivät sananvapauskokoukseen Kööpenhaminassa. Tanskan poliisi katsoo, että Kööpenhaminan isku oli suunnattu kokouksessa ollutta ruotsalaistaiteilija Lars Vilksiä vastaan. Hän ei haavoittunut ammuskelussa. 

Poliisi pitää iskua terroritekona, kertoo uutistoimisto Ritzau.

Silminnäkijöiden mukaan kokouksessa ammuttiin 20–40 laukausta

Vilks tuli tunnetuksi vuonna 2007, kun hän julkaisi piirroksen profeetta Muhammedista koirana.

Ampujia epäillään olevan kaksi. He pakenivat poliisin mukaan paikalta autolla. Ampujat olivat poliisin mukaan pukeutuneet mustiin ja puhuivat tanskaa.

Tanskan poliisin mukaan ampujilla on pakoautona tumma Volkswagen Polo.

Poliisi ilmoitti myöhemmin, että ampujien pakoautona käyttämä Volkswagen Polo on löydetty tyhjänä Österbron kaupunginosasta. Myös keskustelutilaisuus oli Österbrossa, Krudttönden- eli Ruutitynnyri -nimisessä ravintolassa.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan myös Ruotsin suojelupoliisi Säpo osallistuu nyt ampujien etsintään. Muun muassa Tanskan ja Ruotsin yhdistävää Juutinrauman siltaa tarkkaillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.