Koomikko Richard Lewis on kuollut – muistetaan erityisesti Jäitä hattuun -sarjasta

Koomikko Richard Lewis on kuollut 76-vuotiaana.

Koomikko ja näyttelijä Richard Lewis on kuollut 76-vuotiaana. Asiasta kertoi hänen tiedottajansa Jeff Abraham. Tiedottajan CNN:lle lähettämän sähköpostiviestin mukaan Lewis menehtyi rauhallisesti kotonaan Los Angelesissa 27. helmikuuta saatuaan sydänkohtauksen. 

Lewis muistetaan erityisesti itseironisesta huumoristaan ja nokkeluudestaan sarjoissa Jäitä hattuun ja Anything but Love, jotka viihdyttivät yleisöä vuosikymmenien ajan. Jäitä hattuun -sarjassa hän esiintyi omana itsenään ystävänsä Larry Davidin kanssa.

Kuultuaan ystävänsä kuolemasta David sanoi HBO:n kautta CNN:lle antamassaan lausunnossa, että Lewis ja hän syntyivät kolmen päivän välein samassa sairaalassa.

– Ja suurimman osan elämästäni hän on ollut kuin veli minulle. Hänellä oli se harvinainen yhdistelmä, että hän oli hauskin ihminen ja myös suloisin. Mutta tänään hän sai minut nyyhkyttämään, ja sitä en anna hänelle koskaan anteeksi, David sanoi lausunnossaan.

Huhtikuussa 2023 koomikko kertoi elävänsä Parkinsonin taudin kanssa.

Koomikkona Lewis esiintyi ensimmäisen kerran The Tonight Show Starring Johnny Carson -ohjelmassa vuonna 1974. Hänet on voinut nähdä myös elokuvissa Robin Hood: Men in Tights ja Drunks

HBO:n tiedottaja sanoi lausunnossaan, että Lewisin koominen nerokkuus, nokkeluus ja lahjakkuus olivat vertaansa vailla.

– Richard tulee aina olemaan arvostettu jäsen HBO:n ja Jäitä hattuun -perheissä, ja otamme osaa hänen perheelleen, ystävilleen ja kaikille faneille, jotka saattoivat luottaa Richardiin, joka piristi heidän päiväänsä naurulla, lausunnossa sanottiin.

Lewisin edustajan mukaan hänen vaimonsa Joyce Lapinsky kiittää kaikkia kaikesta rakkaudesta, ystävyydestä ja tuesta ja pyytää yksityisyyttä tällä hetkellä. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat