Koolla on väliä! Näistä merkeistä tunnistat epäsopivat rintaliivit

Moni nainen käyttää vääränkokoisia rintaliivejä ja jopa ostaa liivit sokkona sovittamatta niitä. Näiden ohjeiden avulla voit selvittää, olisiko aika käydä alusvaateostoksilla.

Cosmo UK listasi neuvoja, joiden avulla tunnistat vääränkokoiset liivit:

Liivit nousevat selästä

80 prosenttia liivien tuesta perustuu niiden ympärykseen ja vain 20 prosenttia olkaimiin. On siis tärkeää, että ympärys on tarpeeksi tiukka. Jos se liikkuu paikaltaan, se on yleensä liian löysä.

Olkaimet painuvat kipeästi ihoon

Kun liivien ympärysmitta on liian suuri, olkaimet tekevät kaiken työn. Tämä voi aiheuttaa niskakipuja ja päänsärkyä.

Käytät tiukinta kiinnityshakasta

Hyvät rintaliivit tulisi kiinnittää uloimpaan eli löysimpään hakaseen. Käytön myötä liivien kangas venyy, jolloin voit siirtyä tiukempaan kiinnitykseen. Kun joudut käyttämään sisintä hakasta, on aika hankkia uudet tukevammat liivit.

Keskiosa ei laskeudu rintalastalle

Liivien etuosan "kiilan" tulisi olla kiinni ihossa eikä jättää ilmaa liivien ja rintalastan väliin. Jos väliin jää ilmaa, liivit eivät sovi vartalollesi, eivätkä tue rintoja kunnolla.

Et saa kahta sormea liivien ja ihon väliin

Sinun pitäisi pystyä liuttamaan kaksi sormea liivien takaosan alle. Jos sormesi eivät mahdu, liivien ympärysmitta on liian tiukka. Jos väliin mahtuu nyrkki, ympärysmitta on liian suuri.

Rintaliivit eivät pysy liikkeessä paikallaan

Oikeankokoiset liivit pysyvät tukevasti paikallaan, kun nostat kätesi ilmaan. Jos vilautat rinnan sivu- tai alaosaa liikkuessasi, liiveissäsi on liian suuri ympärysmitta tai liian pienet kupit – tai molemmat.

Rinnoillasi on rinnat

Liian pienet kupit puristavat osan rinnasta kuppien päälle luoden vaikutelman neljästä rinnasta kahden sijaan. Vaikka rinnat ovat iloinen asia, kahden tulisi riittää kenelle tahansa!

Rintasi ovat ryppyiset

Toisin sanoen liian suuret liivien kupit painuvat lommoille. Aika vaihtaa pienempään!

Liivisi ovat epäilyttävän halvat

Hinta ja laatu eivät suinkaan aina kulje käsi kädessä, mutta laadukkaat rintaliivit maksavat usein vähintään muutaman kympin. Jos sinusta tuntuu, että rintaliivisi eivät ole tarpeeksi tukevat, panosta uusiin.

Tunnet, että ylläsi on rintaliivit

Kun ylläsi on täydelliset rintaliivit, et edes huomaa niitä. Jos huomaat liivit päivän aikana tuon tuostakin, istuvuus ei ole sopiva.

Vartalosi on muuttunut

Vartalo muuttaa muotoaan ja kokoaan koko elämämme ajan, joten pari vuotta sitten ostamasi täydelliset liivit eivät välttämättä ole enää sopivat. Muista myös, että rintaliivit ovat käyttötavaraa ja niiden käyttöikä on aktiivikäytössä maksimissaan vuoden luokkaa.

Päädyit kuppikokoosi itse

Oikeankokoisten rintaliivien valitseminen voi olla vaikeaa ilman ammattilaisen apua. Pyydä siis rohkeasti myyjää avuksi uusia liivejä valitessasi.

Lue myös:

    Uusimmat