Koodi paljastaa: Chromebookit saamassa Windows 10 -tuen Chrome OS:n rinnalle

Chromebook-tietokoneet ovat saamassa tuen Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Koodista paljastuneesta Campfire-projektista kertoo XDA Developers.

Google on jo hyvän aikaa kehittänyt Campfire-nimistä projektia, jolla Chrome OS:llä toimivat Chromebook-kannettavat saisivat tuen myös Windows 10:lle. Aiemmin tänä vuonna koodi paljasti Googlen kehittelevän Alt OS -tilaa sen omalle Pixelbook-läppärille. Nyt tiedetään, että Alt OS:llä tarkoitetaan nimenomaan Windows 10 -käyttöjärjestelmää, ja mitä luultavimmin Campfire-projekti on tulossa Chromebookeille laajemminkin.

Chrome OS:llä on aiemminkin voinut hyödyntää kahta käyttöjärjestelmää rinnakkain, mutta se on vaatinut kehittäjä-tilan käyttämistä ja sitä myötä esimerkiksi tietoturvassa karsimista. Campfiren kanssa samanlaista joustoa ei tarvita, sillä Google itse jakaa myös Windows 10 -käyttöön tarvittavat päivitykset virallisia teitä pitkin. Lisäksi yhtiö aikoo tehdä rinnakkaiskäytöstä ja sen aloittamisesta tarpeeksi simppelin prosessin, jotta se luonnistuu myös peruskäyttäjältä.

Tuore projekti on hyvin todennäköisesti tulossa Chromebookeille laajemmin, sillä sen julkaiseminen ainoastaan Pixelbookille olisi jokseenkin omituinen ratkaisu jo projektin vaatiman työmäärän vuoksi. Luultavasti Campfire tuodaan valituille, uudemmille Chromebookeille, ehkä ainoastaan Googlen itsensä julkaisemille. Koko malliston laajuinen julkaisu ei olisi mahdollinen muun muassa Campfiren vaatiman tallennustilan vuoksi: Windows 10:n rinnakkaiskäyttö nimittäin vaatii vähintään 40 gigatavua sisäistä tallennustilaa, josta 10 on varattu Chrome OS:lle ja loput Windows 10:lle.

Campfire-projekti on edelleen kehitysasteella, mutta XDA Developersin mukaan sen julkistus saattaa silti olla jo kulman takana. Google julkistanee uudet Pixel-puhelimensa 4.lokakuuta, jolloin myös Windows 10 -tuesta Chrome OS:llä saatetaan hyvin kuulla lisää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja