Konkurssikypsän Force Indian tilanteesta uutta tietoa

2:21

Force India-talli asetettiin perjantaina selvitystilaan, mutta jatkaa toimintaansa ainakin vielä Unkarin kisaviikonloppuna. Tallin omistaja Vijay Mallya on selvittänyt tallin tilannetta työntekijöilleen lähettämässään kirjeessään.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Unkarin GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Force Indian haltuunsa ottaneet ulosottoviranomaiset Geoff Rowley ja James Baker vastaavat tallin selvitystilasta ja tekevät voitavansa tallin pelastamiseksi. 

– Olemme yhteydessä merkittävimpiin omistajiin ja varmistamme parhaan tuloksen velkojien kannalta. Samaan aikaan tiimi operoi normaalisti, mihin lukeutuu kilpaileminen Unkarissa tänä viikonloppuna. Tavoitteenamme on varmistaa tiimin tulevaisuus, kommentoi Rowley Motorsport.com:n mukaan.

Tallin nykyinen omistaja Vijay Mallya on Motorsport.com:n mukaan kirjoittanut Force Indian työntekijöille kirjeen, jossa kertoo näkemyksistään tilanteen viime aikaisesta kehityksestä. Mallya vahvistaa, että Force Indian kuljettaja Sergio Perez on jättänyt tallista konkurssihakemuksen ja ilmoittaa yllättyneensä, että tallin pääsponsori BWT olisi tukenut hakemusta, koska sponsorointi on perustunut lainoihin, mistä Mallya on eri mieltä.

Mallya myös vahvistaa, että tallin suurin luotottaja on sijoitusyhtiö Orange India Holdings Sarl, jolle tiimi on velkaa 159 miljoonaa puntaa. Pienemmistä velkojista Force India on velkaa moottorivalmistajalleen Mercedekselle vähemmän kuin 10 miljoonaa puntaa.

Mallya vahvisti, että sijoitusyhtiö neuvottelee ulosottoviranomaisten kanssa tallin ottamisesta pois selvitystilasta, tai sitten talli myydään parhaaseen mahdolliseen hintaan. Mallya vahvisti myös jatkavansa tallin johdossa tallipäällikön Bob Fernleyn kanssa.

3:02

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.