Konkarit seuraavat kuntavaalien tulosiltaa Vaalisohvan suorassa lähetyksessä – katso, mitä Timo Soini, Liisa Jaakonsaari ja Sirkka-Liisa Anttila kommentoivat

2:35:52
Haluatko seurata vaali-iltaa perinteisestä poikkeavalla tavalla? Vaalisohva katsottavissa suorana klo 19.30 alkaen tästä artikkelista.

MTV Uutisten Vaalisohvalla nähdään konkaripoliitikkojen aidot reaktiot, kun Timo SoiniLiisa Jaakonsaari ja Sirkka-Liisa Anttila seuraavat MTV:n vaali-illan tuloslähetystä suorana 19.30 alkaen.

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

MTV Uutisten perinteisen Tulosillan kyljessä nähdään tänään hieman erilainen vaalilähetys, kun kolme alan konkaria istahtavat sohvalle seuraamaan illan käänteitä olohuonemaisissa olosuhteissa. 

Pari vuotta sitten politiikan jättänyt perussuomalaisten entinen nokkamies Timo Soini istahtaa vaalisohvalle hyvillä mielin, kun vieressä ovat kollegat pitkältä ajalta. 

– Hyviä väittelyitä on ollut, mutta hampaankolot ovat tyhjät ja ei voi kuin hyvällä muistella. Silloin ei someteltu, vaan puhuttiin politiikkaa. 

Soini itse tunnetaan värikkäistä ilmauksistaan, joista tunnetuin lienee "missä EU, siellä ongelma". Onko samanlaista retoriikkaa nähtävissä Vaalisohvan lähetyksessä?

– Kaikkien aikojen suurinta hittiä en ehkä pysty peittoamaan, mutta kyllä toimittajilla hommaa riittää. "Missä EU, siellä ongelma" syntyi spontaanisti Maikkarin pressanvaalitentissä vuonna 2006 ja tajusin heti, että nyt tuli ikivihreä. Kaikki tunnistavat sen Suomessa. Toiset tykkää ja toiset ei.

Varmaa kuitenkin on, että tämän kolmikon seurassa Vaalisohvan katsojat eivät jää kylmäksi. Soinin mukaan analysointi on rennompaa, kun ei itse ole enää samalla tavalla politiikassa kiinni.

Katso myös: "Hyvät ystävät, jytkytetään!" Videolla Timo Soini muistelee legendaarista jytkyä.

1:39

Soini odottaa yllätyksellistä iltaa

Soini uskoo, että kuntavaali-illasta on tulossa yllätyksellinen, joskin hän itse seuraa tulosten laskentaa myös haikeana. Taakse jää kaksikymmentä "hyvää ja hauskaa" vuotta ja viisi valtuustokautta kuntapolitiikassa.

– Ei siitä mihkään pääse, että se on ollut suuri osa elämää ja identiteettiä. Kyllä meidän konkareiden pitää silti ymmärtää, että ei kannata lähteä suoraan siunattuun maahan. Tätä muutakin elämää on olemassa. 

Soini odottaa tulosillalta suuria tunteita. Puheenjohtajat saavat häneltä sympatiaa, sillä pitkän rupeaman jälkeen vastassa on nälkäinen toimittajien joukko.   

– Se on kovaa leikkiä ja aika armotonta. Voiton hetkellä on helppo hymyillä, mutta tappion hetkellä alkaa maan kaivaminen jalkojen alta. Mutta politiikka on tällaista.

Meneekö Soini sohvan alle?

Soinin seuraan MTV Uutisten vaalisohvalle liittyy yli 30 vuotta SDP:n kansanedustajana toiminut, entinen työministeri ja europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari

– Minulla on sellainen kutina, että asiat muuttuvat ja ihmisille on tärkeää tietää, mitä kaikkea on muutoksen takana. Meillä kaikilla on pitkä kokemus ja varmasti keskustelemme myös siitä, mistä eri ilmiöt johtuvat. 

MTV:n puheenjohtajatentissä etsittiin syypäätä rajoitusten purkamisen hitauteen ja syytettiin hallitusta verokarhuksi. Katso tentin parhaat palat alta. 

6:48

Jaakonsaari pohtii, kuinka vaalisohvakollega tulee reagoimaan perussuomalaisten tulokseen. 

– Vaikuttaa siltä, että perussuomalaiset voisi saada lisää kannatusta. On mielenkiintoista nähdä, miten sohvakaveri pysyy sohvalla vai meneekö sen alle, Jaakonsaari vitsailee.

Konkaripoliitikko toivoo, että vaali-iltana ei kuultaisi vanhanaikaista selittelyä torjuntavoitoista. 

Jaakonsaaren ja Soinin lisäksi sohvalla nähdään niin ikään yli kolme vuosikymmentä politiikassa toiminut ministeri ja kuntavaaleissa ehdolla oleva Sirkka-Liisa Anttila. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja