Konkari säkenöi SM-liigaderbyssä – matsissa julkaistiin myös yli 500 pelin hyökkääjän sopimus

KalPa tekee 1-3 maalin ylivoimalla 1:02
Jo kolmas alustus: Jaakko Rissanen kasvattaa illan tehosaldonsa 0+3:een, kun Matyas Kantner naulaa ylivoimalla uransa ensimmäisen SM-liigamaalin.

KalPa jätti Jukurit tyhjin käsin jääkiekon SM-liigan tämän viikonlopun Savon derbyissä. Perjantain 6–3-voittoa Kuopiossa seurasi lauantainen 4–2-voitto Mikkelissä.

Kovimpana tehomiehenä tämän illan ottelussa hääri KalPan 33-vuotias hyökkääjäkonkari Jaakko Rissanen tehoin 0+3. Rissanen oli alustamassa kuopiolaisvieraiden ensimmäisiä kolmea maalia, joista kaksi painoi nuottaan Aapeli Räsänen. Nämä kolme osumaa KalPa teki vakuuttavasti rullanneella ylivoimalla.

KalPa tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:08
Aapeli Räsänen väänsi mailansa vapaaksi ja ohjasi KalPan avausmaalin komeasti Jaakko Rissasen tarjoilusta.

KalPa tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:08
Jaakko Rissanen tarjoili toistamiseen: Aapeli Räsänen iski yläpesään.

Lasse Lappalainen keräsi kaksi syöttöpistettä KalPan ensimmäisten kahden osuman kakkossyöttäjänä. KalPan kolmannen maalin iskeneelle tshekkihyökkääjälle Matyas Kantnerille osuma oli puolestaan ensimmäinen SM-liigassa (video artikkelin ylälaidassa). Hän pelasi KalPassa ja SM-liigassa toisen pelinsä.

Savon derby oli tämän runkosarjakauden viimeinen. KalPa voitti kohtaamisista neljä, Jukurit voitti KalPan kahdesti.

KalPa nousi sarjataulukossa viidenneksi, kun taas Jukurit jatkaa 11:ntenä, yhden sijan viimeisen pudotuspeliviivan alapuolella.

Piitulainen jatkaa Jukureissa

Jukurit julkisti ottelun aikana Jesper Piitulaisen, 31, solmineen seuran kanssa kaksi ensi kautta kattavan jatkosopimuksen.

Jukurien pitkäaikainen luottohyökkääjä on edustanut mikkeliläisseuraa koko sen SM-liigataipaleen ajan kaudesta 2016–17 alkaen. Piitulainen nähtiin jo tätä ennen Jukurien paidassa, kun hän edusti seuraa ensi kerran Mestiksessä kaudella 2011–12.

Piitulainen on pelannut SM-liigassa nyt kaikkiaan 538 runkosarjaottelua (92+127=219), ja mies on nähty myös 34 pudotuspelimatsissa. Jukurien lisäksi Piitulainen on edustanut SM-liigassa urallaan SaiPaa ja Lukkoa.    

SM-liigan lauantain otteluiden lopputulokset:

Kärpät–Tappara 4–2
Jukurit–KalPa 2–4
KooKoo–SaiPa 2–1 vl.
Pelicans–JYP 3–1
TPS–Lukko 1–3 
Ässät–Ilves 2–0
Sport–HIFK 1–3

Lue myös:

    Uusimmat