Konsta Helenius ohitti Patrik Laineen, HIFK:n tuskaan helpotusta – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Jukureiden Konsta Helenius ilmiliekeissä Mikkelissä: hattutemppu 1:53

Helsingin IFK otti helpottavan voiton, Mikkelin Jukurit kellisti Tapparan pahasti vajaamiehisenäkin.

HIFK lähti illan JYP-otteluun viiden ottelun tappioputkessa. Ottelun alussa joukkueen fanit osoittivat banderollin keinoin mieltään.

Kotijoukkue vastasi huutoon: JYP jäi Nordiksella jalkoihin 5–2-lukemin.

Pitkästä loukkaantumisesta kuntoutunut Leo Komarov teki ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa. Samassa onnistui myös puolustaja Trent Bourque, joka pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa HIFK:n miehenä.

HIFK paranteli asemiaan sarjakutosena, sillä KalPa hävisi Pelicansille.

Heleniukselle hatullinen

Mikkelissä Jukurit lähti illan Tappara-taistoon rajujen poissaolojen sävyttämänä. Mikkeliläisjoukkueesta peräti kuusi pelaajaa oli maajoukkuekomennusten takia sivussa.

Se ei haitannut isäntiä, sillä Jukurit nappasi huippukamppailusta tyylikkään 4–1-voiton.

Jukureiden illan suvereenina ykköshahmona loisti 17-vuotias huippulupaus Konsta Helenius, joka iski hattutempun.

Helenius teki hatullisen 17 vuoden 8 kuukauden ja 27 päivän ikäisenä. Hänestä tuli Liiga-historian toiseksi nuorin tempussa onnistunut pelaaja. Helenius kiilasi kakkoseksi ohi Patrik Laineen.

Vain Tuomo Ruutu (17v 6kk 29pv) on tehnyt kolme maalia nuorempana.

Ei poissaolot paina! Jukurit kurittaa Tapparaa, Heleniukselle jo toinen osuma 1:15
Konsta Helenius pamautteli hattutempun – tässä yksi kolmesta

Jukurit on nyt vain pisteen päässä Tapparasta, joka on sarjassa toisena. Jukurit löytyy sijalta kolme.

Kärpät viime hetkellä voittoon

Oulussa Kärpät otti dramaattisen voiton Ässistä. Ottelu oli vielä kahden erän jälkeen lukemissa 0–0.

Kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 46.50, kun Liigan maalipörssin johtaja Teemu Turunen jallitti Ässät-vahti Niklas Rubinin kebabkioskille. Kiekko varmasti pömpeliin.

Ässät tuli tasoihin ajassa 51.54. Asialla oli parin ruotsalaishyökkääjä Marcus Davidsson.

Kärpät sai kolmannen erän lopulla mahtipaikan, kun Ässien puolustaja Rami Määttä otti kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Kärpät käytti sauman hyväkseen, kun Turunen jakoi ja Joonas Kemppainen ohjasi kiekon verkkoon.

Kärppien 2–1- ja ottelun viimeiseksi jäänyt osuma syntyi ajassa 59.05.