Kärppien NHL-varaus mellesti, HPK:n putki katkesi – Olli Jokisen Jukurit rypee kammokierteessä

Kärpät tekee 4-1 maalin 1:27
Näin syntyi Kärppien voittomaali: Topi Niemelä syöttää, Ludwig Byström maalaa.

Kärpät katkaisi jääkiekkoliigassa Jarno Pikkaraisen valmentaman Hämeenlinnan Pallokerhon voittoputken. Toisessa erässä tuhoja tehneet oululaiset ottivat lopulta pisteet 4–3-lukemin.

Pikkarainen korvasi potkut saaneen Matti Tiilikaisen HPK:n päävalmentajana tämän kuun alussa ja käänsi nopeasti seuran kurssin. Viisi ottelua peräkkäin Tiilikaisen alaisuudessa hävinnyt HPK juhli Pikkaraisen astuttua puikkoihin voittoa kolmessa ottelussa putkeen.

Nyt HPK kärsi kuitenkin Pikkaraisen valmennuksessa ensimmäisen tappionsa. Kova kotijoukkue Kärpät kiiti toisessa erässä vajaan kolmen minuutin vahvalla vaiheellaan 1–1-tilanteesta jo 4–1-johtoon. Viimevuotinen kolmannen kierroksen NHL-varaus Topi Niemelä löi väkevimmin tahtia tehopistein 1+2.

Joel Janatuinen kavensi myöhemmin toisessa erässä tilannetta, ja Antti Pihlström tuikkasi HPK:n kolmannen osuman lopussa ilman maalivahtia, mutta Kärpät vei 4–3-voiton. Kärpät on nyt voittanut kuusi seitsemästä kotiottelustaan tällä kaudella.

Puolustaja Niemelä, 19, on naputtanut kauden 12 otteluun yhtä monta tehopinnaa saldolla 2+10. Hän on SM-liigan puolustajien pistepörssin ykkösenä.

Huippulupaus osui taas

JYPin 17-vuotias huippulupaus Joakim Kemell iski jälleen, mutta jyväskyläläisillä ei mennyt kokonaisuudessaan vahvasti. SaiPa oli vieraissa parempi numeroin 5–2.

Kemell viimeisteli jyväskyläläisten 1–3-kavennusmaalin ylivoimalla: ranteet lukkoon ja kiekko verkkoon. SM-liigan maali- ja pistepörssiä johtavan Kemellin saldo kauden 13 ottelusta on nyt 10+5=15.

JYP tekee 1-3 maalin ylivoimalla 1:05
Joakim Kemell maalasi JYPin ensimmäisen maalin.

SaiPan tehot jakautuivat varsin tasaisesti. Valtteri Lipiäinen (1+1), Ville Petman (1+1) ja David McIntyre (0+2) olivat kukin kahden tehopaunan miehiä.

SaiPa tekee 1-5 maalin ylivoimalla 0:59
Ville Petman kihautti SaiPan viidennen maalin ylivoimalla.

Olli Jokisen valmentama Jukurit on ajautunut kammokierteeseen: seura kärsi nyt viidennen perättäisen tappionsa, kun Ilves vei mikkeliläisiä 5–2. Ilveksen neljän ottelun mittaan venynyt tappioputki puolestaan päättyi samalla.

Petri Kontiola takoi tamperelaisisännille kolme syöttöpistettä, Antti Saarela puolestaan viimeisteli kaksi maalia, ja Joni Ikonenkin (1+1) keräsi kaksi pinnaa.

Kauden yllättäjiin lukeutunut ja kärkisijoilla keikkuva Sport hävisi toisen pelin peräjälkeen. KooKoo päihitti vaasalaiset Kouvolassa maalein 4–2.

Sarjakärki TPS kukisti KalPan Juuso Pärssisen 1+2 pisteen tehoillassa maalein 3–2. Turkulaiset johtavat SM-liigaa nyt kolmen pisteen erolla ennen ottelun vähemmän pelannutta Kärppiä.