Konginkankaan kuolonkolari tapahtui täsmälleen samalla paikalla kuin vuoden 2004 linja-autoturma – aiempi tragedia vei yli 20 ihmisen hengen

3:03
Tällä videolla näkyy kohtalokas ohituskaista, jolla sattui myös Suomen historian vakavin liikenneonnettomuus. Varoitus: Video voi järkyttää herkimpiä katsojia!

Tämänpäiväinen Konginkankaan kuolonkolari tapahtui samalla paikalla, jossa maaliskuussa 2004 tapahtui Konginkankaan linja-autoturma. Poliisi vahvistaa asian MTV Uutisille.

Tämänpäiväisessä onnnettomuudessa kuoli kaksi Etelä-Suomesta kotoisin olevaa henkilöä, kun rekka ja kolme henkilöautoa joutuivat liikenneonnettomuuteen puolen päivän jälkeen. Neljä muuta henkilöä toimitettiin Jyväskylän keskussairaalaan.

Tilanne sai alkunsa kun pohjoiseen matkalla ollut ajoneuvo siirtyi ohituskaistalle, ajautuen vastaantulevien kaistalle. Seurauksena oli kahden henkilöauton nokkakolari.

Onnettomuudessa vaurioitui myös ohitettava rekka ja ohittaneen perässä ajanut henkilöauto.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksesta, minkä lisäksi tapauksessa tehdään kuolemansyyn tutkinta ilmeisesti ohittavaa autoa ajaneen henkilön osalta.

Onnettomuustilanne oli siinä suhteessa erilainen kuin Konginkankaan linja-autoturmassa, että tässä tapauksessa turman aiheuttanut ajoneuvo oli menossa ylämäkeen, kun Konginkankaan turmassa sen aiheuttanut ajoneuvo kulki alamäkeen.

Alla olevalta videolta näet animaation siitä, miten linja-autoturma sattui.

0:45

Konginkankaan bussiturmassa kuoli kaiken kaikkiaan 23 ihmistä. Henkiin jäi yhteensä 14 ihmistä.

Paperirullalastissa ollut rekan perävaunu törmäsi linja-autoon, jossa matkusti Rukalle hiihtämään matkalla olleita nuoria.

Raskaat paperirullat vyöryivät törmäyksessä bussin ohjaamoon ja matkustamoon.

Onnettomuushetkellä tien pinta oli erittäin liukas. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja