Mainos

Koneen Herlin Suomen ensimmäinen miljardööri

Antti Herlinillä oli viime kuun lopussa omaisuutta 1,2 miljardin euron arvosta. Miljardöörin rajaa lähentelee myös SanomaWSOY:n Aatos Erkko.

Hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen pääomistaja Antti Herlin on Suomen ensimmäinen miljardööri. Herlinin kotimaisten pörssiomistusten arvo oli toukokuun lopun kurssien mukaan 1,2 miljardia euroa, ilmenee Arvopaperi-lehden selvityksestä.

Vuosi sitten Herlinin miljardiomistuksen raja jäi 80 miljoonan päähän. Herlin ei omista Konetta suoraan, vaan kahden omistusyhtiön Security Tradingin ja Holding Manutasin kautta.

Antti Herlinin sisarukset Ilkka, Niklas ja Ilona omistavat Koneesta lohkaistua lastinkäsittelylaitteita valmistavaa Cargotecia yhteensä 1,6 miljardilla eurolla.

Erkko jo lähes miljardööri, Piipon omistukset kutistuneet

Vajaan sadan miljoonan euron päähän miljardiomistuksista yltää mediakonserni SanomaWSOY:n omistaja ministeri Aatos Erkko.

Viidettä vuotta jatkuva kurssinousu on paisuttanut pörssirikkaiden omistuksia, mutta osan omistukset ovat sulaneet. Elektroniikan sopimusvalmistajan Elcoteqin kurssi on vuodessa laskenut, ja samalla omistaja Antti Piipon omistusten arvo on kutistunut 73 miljoonaa euroa.

Vuosi sitten Piippo sijoittui Arvopaperin listalla sijalle 22, mutta tänä vuonna 43 miljoonan euron omistus tuo viimeistä edellisen paikan 50 rikkaimman joukossa.

Vaikka suomalaisosakkeet ovat pärjänneet hyvin kansainvälisessä tuottovertailussa, suuromistajat ovat halunneet vähentää Suomi-riskiä. Arvopaperin mukaan kokemukset osoittavat, että omistuksia myytyään suomalaiset löytävät rahoilleen uudet sijoituskohteet muualta kuin kotimaasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.