Mainos

Fuusio peruuntui: Konecranes ostaa osan yhdysvaltalaisesta Terexistä

2:07

Nostolaitevalmistaja Konecranes ostaa yhdysvaltalaisen Terexin materiaalinkäsittely- ja satamaratkaisutoiminnot 1,1 miljardilla eurolla. Yhtiöt luopuvat samalla yhdistymisestään. 

Konecranes maksaa kaupan käteisellä ja omilla osakkeillaan. Terex nousee Konecranesin omistajaksi neljänneksen osuudella. Konecranes muuttaa yhtiöjärjestystään siten, että Terex omistaisi uusia rajoitetun äänivallan B-osakkeita.  

Konecranesin ja Terexin yhdistyminen joutui vastatuuleen, koska kiinalainen Zoomlion kiinnostui Terexin ostamisesta. Terex voi edelleen peruuttaa kaupan toukokuun loppuun mennessä, jos se tekee yhdistymissopimuksen tai uskoo tekevänsä sitovan yhdistymissopimuksen Zoomlionin kanssa. Terex joutuu siinä tapauksessa maksamaan Konecranesille korvauksia 37 miljoonaa euroa. 

Huomattavia kasvumahdollisuuksia 

Konecranes perustelee kauppaa huomattavilla kasvumahdollisuuksilla kunnossapitoliiketoiminnoissaan. Konecranes hakee myös kriittistä massaa teknologiseen kehitykseen. Tavoitteena on 140 miljoonan euron vuotuiset synergiat kolmen vuoden kuluessa.  

Terexin materiaalinkäsittely- ja satamaratkaisutoiminnoilla (MHPS) on tuotantoa 16 maassa, ja sen myynti- sekä huoltoverkosto ulottuu yli 60 maahan. Terex MHPS:n liikevaihto oli viime vuonna 1,4 miljardia euroa. Työntekijöitä on noin 7200. 

Konecranesin ja Terex MHPS:n yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna 3,5 miljardia euroa. Työntekijöitä on yhteensä noin 19 000.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.