Kommodori: Merivoimien signaali ei tullut biologisesta kohteesta

Merivoimien operaatiopäällikkö Olavi Jantunen kertoo MTV uutisille, että vedenalaisesta kohteesta saatiin kaksi havaintoa.

Kommodori Olavi Jantusen mukaan havainnot tulivat eilen puolen päivän aikaan ja viime yönä.

Jantunen kertoo, että yöllä kohteelle annettiin kansainvälisten sopimusten mukaan varoitus pudottamalla käsisyvyyspommeja.

– Jos joku on ollut kuuntelemassa, kranaatti antaa varoituksen, että kohde on meidän aluevesillä. Partaan yli tiputetaan kaksi kolmen käsisyvyyspommin sarjaa sopimusten edellyttämällä tavalla.

Jantusen mukaan pommien pudottamisen jälkeen havainnot kohteesta katosivat.

Kommodori ei puhu missään mielessä sukellusveneestä.

– Ei voi puhua edes aluksesta. Puhutaan kohteesta. Vedenalainen maailma on valvonnallisesti erittäin haastava. Vesi välittää hyvin tietoa, mutta sama tieto voi tulla monen näköisessä formaatissa. Ennen kuin tieto analysoidaan, se on kohde. On varmaa. että kyseessä ei ole biologinen kohde. Varmaa on, että jotain siellä oli, mutta ei tiedetä mitä.

Tunnistukseen tarvittaisiin kuva

Jantusen mukaan nyt varmistetaan aluetta. Paikalla on pintataistelu-aluksia. Keskeisintä kommodorin mukaan on, että materiaali analysoidaan. Sen jälkeen voidaan ryhtyä tekemään faktaperusteisia johtopäätöksiä, mitä siellä oli. Alustava raportti saatetaan saada parissa päivässä.

Kommodori Jantunen on tyytyväinen valvontasensoreiden toimintaan.

– Sensorimme ovat erittäin hyviä tuottamaan tietoa. Tämä osoittaa, että tekniikka toimii erittäin hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja