Mainos

Kommentti: Rehnin käsissä polttelee

Olli Rehnin elinkeinoministeriys on alkanut reippaan työn merkeissä.

Edelliseltä hallitukselta on periytynyt pöydälle niin Talvivaaraa kuin Fennovoimaakin. Talvivaara söi kesän aluksi valtiolta lisärahaa sata miljoonaa, eikä loppuratkaisua ole vielä näköpiirissä.

Tänään keskustalaisen elinkeinoministerin pöydälle tuotiin Fennovoiman rakentamislupahakemus ja selvitys yhtiön omistuksesta. Liikevaihdoltaan pieni ja vasta perustettu kroatialaisfima ostattelee yhdeksää prosenttia Pyhäjoelle suunnitellusta voimalasta.

Olli Rehnin tiedotustilaisuus kesti tänään kymmenen minuuttia. Hänellä oli aikaa neljään toimittajien esittämään lisäkysymykseen. Elinkeinoministerillä ei ollut mitään halua antaa kameroille erillishaastatteluja tai jäädä lörpöttelemään toimittajien kanssa niitä näitä.

Näytti siltä, että Olli Rehn ei oikein pitänyt asiantilasta, johon Fennovoima on ajautunut. Tietysti viranomaisena hän ei voi spekuloida tai arvailla julkisuuteen, että minkähänlainen yritys se Kroatiasta on tulollaan Suomen sähkömarkkinoille.

Näytti vähän siltä, että elinkeinoministerin käteen oli heitetty tulikuuma kivi, kuten aikanaan iskurityöläiselle Wajdan filmissä.

Vatulointi Fennovoiman omistuksella on nyt kestänyt jo vuosia – aina Japanin tsunamista lähtien. Jossakin vaiheessa on aika tehdä johtopäätöksiä.

Näyttää vahvasti siltä, että suomalaisella teollisuudella ja elinkeinoelämällä ei tarvetta tai halua sijoittaa ydinvoimaan. Vain Outokumpu ja SSAB:ksi ruotsalaistunut Rautaruukki ovat isoista teollisuusyrityksistä sijoittamassa hankkeeseen. Ehkä teollisuus katsoo tuuleen ja aurinkoon?

Tai sitten elinkeinoelämä ajattelee blondivitsin tavoin, että sähkö tulee töpselistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.