Mainos

Kansanedustaja: "En tiedä, pysäyttääkö Fennovoimaa mikään"

Ydinvoimalahanketta vastustavan Pro Hanhikivi -yhdistyksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Halmeenpää (vihr) sanoo, että Fennovoiman tarvittava omistus saatiin kasaan kepulikonstein.

Fennovoimaa vastustavan kansanedustaja (vihr.) Hanna Halmeenpään mukaan voimalahankkeeseen hankittiin tarvittavat omistajat puoliväkisin ja merkillisillä keinoilla.

– Nyt on puoliväkisin saatu vängettyä valtionyhtiö Fortum mukaan ja toinen valtionyhtiö Outokumpu vähän pakon edessä saatu kasvattamaan osuuttaan. Eihän tämä sitä kuvaa anna, että kotimainen elinkeinoelämä ja teollisuus olisivat kovin innokkaasti tätä ajamassa eteenpäin.

Halmeenpää myös kummastelee rakennusyhtiö SRV:n motiivia lähteä mukaan hankkeeseen.

– Näyttää,  että siellä on porkkanana ollut tällainen projektinjohtosopimus Rosatomin ja sitten toisen projektijohtaja Titan 2:n kanssa. 

Valtioneuvosto ja työ- ja elinkeinoministeriö ovat Halmeenpään mielestä ajaneet lupa-asiassa vain yhtiön etua. Vielä tylymmin kansanedustaja arvioi itse yhtiön toimintaa.

– Kokonaisuutena lupahakemuksen jättämisprosessi on ollut Fennovoimalta ala-arvoinen. Nyt se vasta sellaiseksi paljastuu, kun näyttää, että joukkoon haalittu Migrit on ulkona. Sitä en tiedä, pysäyttääkö Fennovoimaa mikään.

Fennovoiman lupaprosessi jatkuu vielä pitkään. Työ- ja elinkeinoministeriö jatkaa lupa-asioiden käsittelyä vielä kaksi vuotta. Sinä aikana pitää muun muassa selvittää täyttääkö voimala turvallisuusmääräykset. Myös korkea-aktiivisen ydinjätteen sijoittaminen on vielä täysin auki, Halmeenmäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.