Elisabeth Rehn Fennovoiman kroatialaiskytköksestä: Suomea vedetään höplästä

25:09

Suomen entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn sanoi Studio55.fi-lähetyksessä, että Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen liittyvän kroatialaisyhtiön takana ovat selkeästi venäläiset intressit.

Elisabeth Rehn sanoo, että eiliset uutiset kroatialaisen yhtiön mukaantulosta Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen pistivät hänen hälytyskellonsa soimaan.

– Kyllä vähän pelkään nyt, että Suomea ollaan vetämässä höplästä aika lailla, Rehn sanoi lähetyksessä.

Rehn uskoo, että hankkeen takana ovat selkeästi venäläiset intressit saada ydinvoimala rakennettua Rosatomin puitteissa keinolla millä hyvänsä.

– Minä en ole ydinvoimaa vastaan sinänsä, mutta katson, että tässä on niin monta kysymysmerkkiä, jotka ovat tavattoman tärkeät meille suomalaisille. Tuntea, tietää ja selvittää meille. Minä kyllä, jos en nyt vetäisi sitä ihan koko hanketta vessasta alas, niin kuitenkin ottaisin tuumausaikaa.

Rehnin mukaan hänen kaimallaan, elinkeinoministeri Olli Rehnillä, on nyt kova tehtävä selvittää kroatialaisen yrityksen todelliset taustat. Hän sanoo myös, että mikäli yritys paljastuu venäläistaustaiseksi, tulisi Suomen hallituksen torpata rakennushanke.

– Ei millään pahalla venäläisiä kohtaan, mutta kuitenkin maailman tilanne ja tilanne täällä on ollut semmoinen, että Venäjä on noussut ihan omasta syystään liian paljon otsikoihin, liian paljon negatiivisia asioita. Mielestäni tässä voisi ottaa pikkuisen jäitä hattuun ja katsotaan, mikä siellä on.

Kuinka Rehn kommentoi venäläisten tekemiä rajaloukkauksia? Entä mitä mieltä hän on Suomen kehitysavun tilanteesta? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja