Mainos

Kommentti: Melanie C, sinua tarvitaan! Spice Girls ei ole Spice Girls ilman parasta laulajaansa

Ginger Spice, Baby Spice ja Scary Spice voivat palata triona, mutta silloin kyse ei ole Spice Girlsistä.

Tänään perjantaina julkaistiin YouTubessa Spice Girls GEM -niminen videoklippi. Hämmentävän kömpelöllä videolla Geri Halliwell eli Ginger Spice, Emma Bunton eli Baby Spice ja Mel B eli Scary Spice intoilevat "tulevista suurista bileistä".

– Meillä on maailman parhaat ystävät. Olette olleet rinnallamme viimeiset 20 vuotta, joten haluamme kiittää. Tulemme pitämään todella suuret bileet ja te kaikki olette kutsuttujen joukossa, kolmikko hehkuttaa.


Spice Girlsin läpimurrosta on kulunut 20 vuotta. Yhtyeen jättihitiksi noussut Wannabe-debyyttisingle julkaistiin päivälleen 20 vuotta sitten, 8. päivänä heinäkuuta vuonna 1996.

Spice Girlsistä tuli valtava ilmiö. Girl Power -termiltä ei voinut välttyä. Ja mikä tärkeintä, yhtye julkaisi parhaimmillaan oikein mainiota popmusiikkia.

Wannabe soi radioissa ja biisin musiikkivideo pyöri Music TV:ssä, Jyrkissä ja joka puolella erittäin pahaan kyllästymiseen asti. Lieventävänä asianhaarana voi pitää sitä, että kyseessä oli ja on kuitenkin laadukas popkappale.

Paikoin Spice Girlsin kappaleissa oli aivan liikaa sokeria ja ne kuulostivat aivan liian hiotuilta ja sliipatuilta, mutta valiohetkinään "Spaissarit" oli vallan mainio pop-yhtye.

Ehdottomasti parhaimmillaan bändi oli 1970-luvun diskomusiikin kanssa flirttailevassa Who Do You Think You Are -kappaleessa.


Noihin aikoihin, vuonna 1996, oli vähän noloa tunnustaa tykkäävänsä tyttöbändin musiikista. Girl Power -ilmiö osui kuitenkin oivaan aikaan oman musiikkimaun kehittymisen kannalta, sillä samoihin aikoihin tapahtui suuri oivallus siitä, että kaiken musiikin ei tarvitse olla valtavien särökitaroiden (ei kirjaimellisesti) ryydittämää, raskasta eikä rock.

Myös pop alkoi olla täysin hyväksyttävää. Spice Girlsissä oli kaikki menestyksen elementit eikä yhtyeen menestys ihmetyttänyt lainkaan. On musiikin historiassa saavutettu menestystä erittäin paljon köykäisemminkin.

Kokonaista Spice Girls -levyä en pystynyt enkä suostunut 20 vuotta sitten kuuntelemaan, mutta yksittäiset kappaleet tekivät kyllä vaikutuksen edellä mainitun Who Do You Think You Aren tavoin.

Kuten esimerkiksi Stop, Say You'll Be There ja Too Much. Entä muistatteko yhtyeen kakkosalbumilta Spiceworld (1997) löytyvän erittäin hienon ja vaikuttavan popballadin Viva Forever? Edelleen muotovalio slovari.


Yksi asia oli olennaista Spice Girlsissä ja se oli Melanie C, yhtyeen kantava voima ja paras laulaja.

Siksipä tänään alkoi hieman pelottaa, kun viime kesästä lähtien välillä vahvemmin ja välillä laimeampana velloneet paluuhuhut saivat pienen vahvistuksen.

Spice Girls tekee paluun, mutta ei viisikkona. Uutisten mukaan yhtye palaa Spice Girls GEM -muodossa. Terävää päättelykykyä käyttäen voi arvata G-, E- ja M-kirjainten tarkoittavan Geriä, Emmaa ja Mel B:tä.


Victoria Beckham eli Posh Spice ja Melanie C eli Sporty Spice ovat aiemmin osoittaneet vastahakoisuutensa palata takaisin Spice Girlsin riveihin. Victoria tunnusti hiljattain, että hänen mikrofoninsa oli usein keikkatilanteessa pois päältä, eikä hän ollut ikinä olennainen osa Spice Girlsiä.

Olisi toki hienoa, jos Spice Girls palaisi 20-vuotisjuhlan kunniaksi koko alkuperäisviisikon voimin, mutta nelihenkinen yhtyekin riittäisi, jos olennaisin osa on mukana.

Melanie C oli ja on olennainen osa Spice Girlsiä. Siksipä päällimmäinen ajatus tämän päivän uutista lukiessa oli, että "ei, älkää tehkö sitä".

Toivoa kuitenkin on. Sooloalbumia parhaillaan tekevä Melanie C on kertonut brittimediassa, että hän harkitsee vielä mukaan lähtemistä.

Spice Girls oli 20 vuotta sitten ilmiö, joka ansaitsee tänä isot 20-vuotisjuhlat. Mutta levy-yhtiöiden ja ohjelmatoimistojen sedät ja tädit, iskekää pöytään tarpeeksi iso pino puntia, jotta paluusta ei tule pannukakku.

Melanie C:n on oltava mukana.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja