Kommentti: Leijonat, teitte juuri sen mitä ei pitänyt

Leijonat pelasi Saksaa vastaan juuri niin kuin ei pitänyt.

MAINOS

Suomi–USA

Tiistaina klo 13.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 12.30 C Morella ja klo 13.00 Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Saksan voittomaali jatkoajalla.

Työn määrä ei ollut sillä tasolla mitä piti. Ei, vaikka Tanskaa vastaan se oppitunti oli jo saatu. Suomi oli yksinkertaisesti liian laiska ja huolimaton. Ja kun peli perustuu aktiivisuuteen ja nopeaan liikkeeseen, silloin laiskuus näyttää juuri tuolta, mitä Saksaa vastaan nähtiin. Työmäärä oli oikealla tasolla kolmannessa erässä, mutta kun peli oli tehty itselle vaikeaksi, se oli väkinäistä pakottamista.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi pelin jälkeen, että pelaajia täytyy muistuttaa oman pelin perusasioista.

- Tanskaa vastaan ei tehty ihan mitä sovittiin. Jos sovitaan, että pelataan tietyllä tavalla, siitä pidetään kiinni ja emme pitäneet, Marjamäki sanoi tänään ennen peliä.

Kahden ensimmäisen erän osalta puhtaat paperit voi antaa lähinnä Pekka Jormakan, Sakari Mannisen ja Eeli Tolvasen kolmosketjulle. Tuo kolmikko oli ainut, joka teki koko pelin ajan sitä mitä piti: töitä, töitä ja töitä. Kolmannessa Tolvanen nostettiin ykkösketjuun.

Pelin alussa näytti siltä, että Suomi on valmistautunut hyvin ja oikein. Pelin edetessä alkoi lipsuminen: kiekonmenetyksiä, kaksinkamppailuiden häviämistä ja aggressiivinen paineistus loppui. Suomi ei halunnut tarpeeksi, Suomi seisoskeli, ja niinpä Saksa näki mahdollisuutensa ja teki maalit.

Mystistä tässä on se, että Leijonien peli käy sovitulla tavalla ehdotonta kärkijoukkuetta Kanadaa sekä ”kolmoskorin” joukkueita vastaan, mutta ei kakkostason joukkueita Tanskaa ja Saksaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat