Kommentti: Huuhkajilta järkyttävä ratkaisu – ainutlaatuinen etu jää käyttämättä

Pelkäsin Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan sortuvan kompromissiratkaisuun - ja näin valitettavasti tapahtuikin, kirjoittaa MTV Sportin Timo Innanen.

Huuhkajien olisi pitänyt ehdottomasti maksimoida kotikenttäetu ja valita kotikentäkseen Kansojen liigaan Telia 5G -areena, jossa on tekonurmi. Nyt Kanerva teki typerän kompromissiratkaisun, joka ei palvele joukkueen kilpailullisia aikeita maksimaalisella tavalla.

Asia voi tuntua maallikolle merkityksettömältä, mutta maaiman kilpaillumman lajin huipputasolla se ei sitä ole. Jokainen kivi pitäisi kääntää omaksi eduksi, jotta parhaisiin mahdollisiin tuloksiin olisi mahdollisuus yltää.

Marginaalit ovat niin äärimmäisen pienet.

Toivon, että Kanerva on perustellut oudon päätöksensä taustat erityisen hyvin esimiehelleen, Palloliiton puheenjohtajalle Ari Lahdelle. Seurajoukkuetasolla, HJK, on alleviivannut toimitusjohtajansa Aki Riihilahden suulla aiemmin useaan otteeseen, kuinka suuri merkitys urheilullisesti on ollut sillä, että ryhmä on voinut järkyttää euro-otteluissaan vastustajiaan erikoisella tekonurmellaan.

Alusta on tarjonnut helsinkiläisseuralle valtavan kilpailuedun. Nyt, syystä tai toisesta Huuhkajat jättivät ainutlaatuisen edun käyttämättä. Vastuun päätöksestä kantaa Kanerva. 

Lue myös:

    Uusimmat