Mainos

Kolmen lapsen yhteinen makuuhuone

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius

Yksinhuoltajaäiti kolmen lapsensa, pojat 4 ja 7 vuotta sekä 9-vuotia tytär, asuvat vuokrahuoneistossa. Huonokuntoinen huoneisto korjataan pintojen puolesta huoneiston omistajan toimesta. Alkutilanteessa kaikki lapset asuivat samassa huoneessa.

Makuuhuoneeseen kuulunut alkovi oli avattu eteishalliin ja se toimi äidin makuuhuoneena. Lastenhuoneeseen oli siis väistämättä siunaantunut paitsi sänkyjä, myös säilytyskalusteita ja leluja – kaikkien kolmen lapsen ikärakenteen mukaan.

Ensi töiksi mietittiin tilajako uudelleen. Eteishallillekin oli edullista, että alkovin seinä rakennettiin uudelleen alkuperäiselle paikalle, näin eteishallin puolelle syntyi tila säilytyskalusteelle.

Lastenhuoneen puolelle rakennettu seinä purettiin ja alkovista rakennettiin tyttären huone. (Äiti sai olohuoneen!)

Pojat nukkuvat varsinaisen huoneen puolelle, jonne siirrettiin myös vanha olohuoneen sohva, satusohvaksi. Leikkitilaa jäi keskelle huonetta. Myös seinän rakenteellinen muutos tehtiin asunnon omistajan puolesta. Sisustukselle laskettu kustannusarvio koko muutokselle oli 1000 euroa.

Värit, lattiaväriä lukuun ottamatta, oli vapaasti valittavissa. Talo, jossa huoneisto sijaitsee, on viime vuosisadan alkupuolelta, 1910-luvun jälkipuolelta – siis jälkijugendia. Huoneiston omistaja oli päättänyt maalata kaikki lautalattiat ruskeiksi. Siltä pohjalta siis lähdettiin. Ruskean sävyyn voitiin vaikuttaa, joten lattiat maalattiin Tikkurila Oy:n perinteisellä Permo-puulattiamaalilla, sävy 0293, ruskea. Kaikki sävyt valittiin Tikkurila Oy:n Vanhan Ajan Värit-kartasta.

Maalilaatu kaikissa seinissä on Tikkurila Oy:n täyshimmeä Harmony. Eteishalli on tummansininen, sävy LIN 345X. Poikien huoneeseen tuli klassinen vaaleansininen, LIN 30 % 348X ja tyttärelle vanha rosa, LIN 30% 352X.

Vanhojen värien lisäksi lastenhuoneessa on viehättäviä yksityiskohtia, vanha , kaunis kaakeliuuni ja hauska erkkerisyvennys korokkeineen.

Värityksen lisäksi valaistuksella on suuri merkitys myös tunnelman kannalta. Valaisimiksi valittiin klassinen pyöreä valaisin, Fado, halkaisija 30 cm, á 19,95 . Lisävalaistusta saatiin Fado-pöytävalaisinten avulla, myös pyöreitä, halkaisija 30 cm, a´8,95 ,. Lersta-jalkavalo täydentää satusohvanurkkausta, 12,95 .

“Kalusteuudistuksista”: entiseen olohuoneen sohvaan hankittiin uusi verhoilu irtohupun muodossa, Ektorp 3H SO PL, sinivalkoraidallinen, 169,-. Se olikin suurin yksittäinen hankinta.

Uudet, valkoiset Norvald-tuolit sijoitettiin askartelupöydän ympärille, á 59,-/kpl,

Aina valmisverhot tuunattiin siten, että pehmo-Pertit, tai osa niistä kiinnitettiin pitämään majaa verhoon, josta niitä voi hyvin ottaa leikkeihin mukaan ja vaihtaa paikkaa mielin määrin. Verhot á 49,95.

Poikien uudet päiväpeitot Indira, á 7,95 ja erilaiset tyynyt, alk. 3,95 e ja Polarvide-fleecehuovat, á 3,95, pehmentävät tunnelmaa.

Huoneen käyttökelpoisuutta parantavat niin Spontan- magneettitaulu erilaisine kiinnikkeineen, 8.95e, kuin myös liitutaulu Luns, 14,95.

Kaikki tuotteet Ikeasta: www.ikea.fi

Pehmeä, vaalea polyamidinukkamatto siirrettiin lapsille pehmentämään leikkejä: www.keha.fi

Kokonaisbudjetti alitettiin muutamalla sadalla eurolla, tunnelman kärsimättä.

ja

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.