Mainos

Kolme varusmiestä kuoli Raaseporin traagisessa tasoristeysturmassa – kuljettaja joutuu sittenkin vastaamaan rikossyytteeseen

1:13

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt pyörtää aiemman syyttämättäjättämispäätöksen kolmen varusmiehen kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta.

Traaginen onnettomuus tapahtui lokakuussa 2017 Raaseporissa, kun VR:n kiskobussi ja Puolustusvoimien kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä toisiinsa Leksvallin Skokbyssä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä kumosi Länsi-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjän tekemän päätöksen syyttämättä jättämisestä. Apulaisvaltakunnansyyttäjä määräsi syytteen nostettavaksi kuorma-auton kuljettajaa vastaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kolmesta kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.

Kuljettajan olisi pitänyt toimia varovaisemmin

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan kuljettajalta edellytetään tasoristeyksessä suurempaa varovaisuutta kuin tieliikenteessä yleensä. Kuljettajalla oli ollut mahdollisuus ja hänen olisi myös pitänyt toimia varovaisemmin. 

Päätöksen mukaan on todennäköisiä syitä epäillä, että kuljettaja on rikkonut tieliikennelakia ja aiheuttanut kolmen henkilön kuoleman ja että hän on samalla rikkonut myös puolustusvoimien liikenneturvallisuusmääräystä.

Jutun käsittelyn ajankohdasta oikeudessa ei vielä ole tietoa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja