Kolme syytteeseen Turkin junaturmasta

Turkissa torstaina sattunut junaturma on johtanut syytteiden nostamiseen kahta veturinkuljettajaa ja yhtä vartijaa vastaan.

Kolme turmajunan henkilökunnan jäsentä on asetettu syytteeseen Turkissa tuhoisan junaonnettomuuden tutkinnan perusteella, kertoo Anatolia-uutistoimisto.

Kaikkiaan 37 ihmistä sai surmansa ja 81 loukkaantui, kun Istanbulista Ankaraan matkalla ollut pikajuna suistui kiskoilta Turkin lounaisosassa lähellä Pamukovan kaupunkia torstai-iltana.

Uutistoimisto Anatolia ei kertonut mistä junan kahta veturinkuljettajaa ja yhtä vartijaa syytetään. NTV-uutiskanavan mukaan syyte koskisi kuolemantuottamusta huolimattomuuden tai piittaamattomuuden seurauksena.

Turkin liikenneministeri Binali Yildirim kertoi eilen, että juna olisi ajanut 118 kilometrin tuntinopeudella rataosuudella, jossa on voimassa 80 kilometrin nopeusrajoitus. Sitä ennen lehdistö ja oppositio syyttivät Turkin viranomaisia hallitusta myöten piittaamattomuudesta, kun pikajunayhteys päätettiin avata rataosuudella, jonka kunto ei arvostelijoiden mukaan kestä pikaliikennettä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat