La Palman tulivuorenpurkauksella harmillinen lieveilmiö, tulivuoriturismi: "Emme voi jättää tätä väliin"

1:47
Purkautuva tulivuori on komean näköinen ja kuuloinen. Viranomaiset toivovat silti, että tulivuorituristit pysyisivät kotona.

La Palmalla turkautuva tulivuori on houkutellut saarelle massoittain turisteja. Viranomaiset toivovat, että tulivuorituristit pysyisivät mieluummin kotona. 

El País -lehti kertoo uruguaylaisesta Andrés Amegeirasista, joka on matkustanut maailmalla kuukausien ajan. Hänen viimeisin etappinsa on Kanariansaariin kuuluva La Palma, jonne hän on lentänyt katselemaan nyt käynnissä olevaa tulivuorenpurkausta.

33-vuotiasta Amegeirasta ei hätkäyttänyt maksaa 500 euroa lentolipuista, jotka normaalisti maksaisivat noin 60 euroa, koska purkautuvaa tulivuorta oli päästävä katsomaan.

Kodeistaan evakuoidut eivät mahdu hotelleihin

Viranomaisten mukaan tulivuori on tuonut saarelle runsaasti turisteja. La Palman muuten rauhallisille teille on muodostunut jopa ruuhkia varsinkin hyvien katselupaikkojen kohdille. Viranomaiset toivovatkin, että turistit pysyisivät mieluummin kotona.

– Meillä on ollut ongelmia liikenteen kanssa. Ihmiset eivät ymmärrä, miten vaarallinen purkaus on, poliisi kertoi El País -lehdelle.

Myös monet hotellit ja muut majoituspaikat ovat loppuunmyytyjä. Tilanne on johtanut siihen, että kodeistaan evakuoitujen saaren asukkaiden on ollut vaikea löytää tilapäismajoitusta, vaikka heillä olisi varaa maksaa.

– Emme voi jättää tätä väliin, sanoivat puolestaan Barcelonasta La Palmaan jo aiemmin suunnitellulle matkalle saapuneet Joan ja Laia, jotka eivät juuri ole malttaneet viettää aikaa hotellissaan saaren toisessa päässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja