Mainos

Kokoomusnuorten Rydman: Se oli häpeällistä ja kiusallista

– Se oli erikoinen kommentti ja harkitsematonta, kommentoi Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman kokoomuslaisen nuorisopoliitikon viime perjantaisia Facebook-kommentteja.

Kokoomusnuorten Helsingin piirin varapuheenjohtaja Elisa Siekkinen ihmetteli perjantaina Facebook-sivuillaan sitä, että avioliitossa tehdystä raiskauksesta annettiin tuomio aviomiehelle. Helsingin Sanomien mukaan Siekkinen kirjoitti, että vaimon kuuluu tyydyttää kaikki miehen fyysiset tarpeet.

– Se oli häpeällistä ja kiusallista. Toivottavasti hän käyttäytyy varovaisemmin jatkossa, Rydman sanoo.

Rydman kertoo keskustelleensa perjantaina Siekkisen kanssa asiasta. Hänen mukaansa keskustelu oli "hyvähenkinen."

Rydman ei halua arvioida, miten tapaus vaikuttaa Siekkisen tulevaisuuteen kokoomusnuorissa.

"Saunailta eri asia kuin torilla huutelu"

Siekkinen perusteli perjantaina MTV3 Uutisille kommenttejaan sillä, että hän esiintyi Facebookissa yksityishenkilönä, ei poliitikkona.

Rydmanin mielestä poliitikko voi esitellä mielipiteitään Facebookissa yksityishenkilönä, jos profiili on yksityinen ja kirjoitukset näkyvät vain hyville kavereille.

– Siekkinen on aktiivinen politiikassa ja hänellä on laaja kaveriverkosto, johon kuuluu myös toimittajia. Kyllä silloin on kyse julkisesta esiintymisestä. On eri asia, jos pitää profiilinsa yksityisenä ja kirjoittaa vain muutamille kavereille.

Rydman vertaa asiaa saunaillan ja torin väliseen eroon.

– Jos kerrot juttuja saunaillassa muutamille kavereille, se on eri asia, kuin se, että huudat Narinkkatorilla kovaääniseen.

Siekkinen aktiivinen myös Hommafoorumilla

Siekkinen on ollut aktiivinen kommentoija myös maahanmuuttokriittisellä Hommafoorum-sivustolla. Rydman ei näe tässä mitään ongelmallista

– Päin vastoin. En ole kuullut mitään vastaavanlaisia kommentteja, joita hän olisi sinne kirjoittanut. Hän on pikemminkin keskustellut Hommafoorumilla siitä, miksi kannattaa äänestää kokoomusta. On hyvä, että erilaisilla keskustelupalstoilla on keskustelijoita.

Se, mitä poliitikko voi yksityishenkilönä sanoa, on Rydmanin mielestä ajankohtainen ja iso asia kaikissa puolueissa.

Myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini joutui hiljattain pitämään puhuttelun tuoreelle kansanedustajalle Teuvo Hakkaraiselle tämän neekeriukko -kommenteista.

– On tästä Facebook- käyttäytymisestä puhuttu aiemminkin, mutta varmasti puhutaan vielä jatkossa tämän tapauksen takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.