Raiskauskommenteilla Facebookissa kohauttanut: Kirjoitin yksityishenkilönä, en poliitikkona

Avioliitossa tehtyjen raiskauksien tuomioita ihmetellyt kokoomusaktiivi on yllättynyt kommenttiensa saamasta mediahuomiosta.

– En ole yllättynyt, että kommenttini saivat huomiota Facebookissa, mutta yllätyin, että ne ylittivät uutiskynnyksen, sanoo kokoomusnuorten Helsingin piirin varapuheenjohtaja Elisa Siekkinen MTV3 Uutisille.

Siekkinen sanoo seisovansa Helsingin Sanomien uutisoimien kommenttien takana. Siekkinen kirjoittaa Facebook-sivuillaan ihmettelevänsä, että avioliitossa tehdystä raiskauksesta annetaan tuomio aviomiehelle.

– Mielestäni miehen kuuluu kustantaa vaimon elämää, vaimon kuuluu kantaa vastuu kotitöistä ja lastenhoidosta ja tyydyttää miehen kaikki fyysiset tarpeet, Siekkinen kirjoittaa.

"Kirjoitan Facebookissa kavereilleni"

Siekkinen sanoo esiintyneensä Facebookissa yksityishenkilönä, ei poliitikkona. Hän ei pidä jaottelua ongelmallisena.

– Sen sijaan medialle se näyttää olevan ongelma. Erotan uskonnon ja politiikan toisistaan. Kirjoitan siellä (Facebookissa) yksityishenkilönä tilapäivityksiä omille kavereilleni ja verkostoilleni, Siekkinen sanoo.

Siekkinen ei aio ajaa lievempiä rangaistuksia avioliitossa tehdyistä raiskauksista kokoomusnuorissa.

– Toivon, että suomalainen lainsäädäntö heijastelee suomalaisia arvoja. Tiedostan, että olen vähemmistössä mielipiteideni kanssa, Siekkinen sanoo viitaten unkarilais-italialaiseen taustaansa.

"Aiemminkin ollut väärinkäsityksiä"

Uutisoinnin jälkeen kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman lähetti tiedotteen, jonka mukaan kokoomusnuoret irtisanoutuu jyrkästi Siekkisen näkemyksistä. Siekkinen sanoo, että Facebook-kirjoitteluun liittyviä ristiriitoja on ilmaantunut hänen ja kokoomusnuorten välillä aiemminkin.

– Aiemminkin on ollut joku väärinkäsitys, josta lähti jotain vääränlaisia huhuja.

Siekkinen sanoo miettivänsä jatkossa enemmän Facebook-kirjoitteluaan.

– En ole vielä pohtinut asiaa tarkemmin, mutta saattaa olla, että olen tästä lähtien varovaisempi.

Siekkinen ei usko, että tapaus vaikuttaa hänen poliittiseen tulevaisuutensa kokoomuksessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat