Aluevaalit

Näin äänet jakautuvat - tästä pääset aluevaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

"Kokoomus voitti historian ensimmäiset hyvinvointialuevaalit" – katso Petteri Orpon voitonpuhe!

Kokoomus nappasi vaalivoiton aluevaaleissa – katso Petteri Orpon voitonpuhe tästä 2:23

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo julisti puolueensa vaalivoittajaksi aluevaaleissa. Orpo piti kiitospuheen omilleen Ylen tulosennusteen povatessa puolueelle selvää voittoa, kun äänistä oli laskettu noin 93 prosenttia.

Täältä löydät kaikki uutiset aluevaaleihin liittyen. 

Osoitteessa mtv.fi löydät kaikki aluevaalien videot ja uutisanalyysit.

Muista myös kattava Tulospalvelu!

–  Kokoomus voitti Suomen historian ensimmäiset hyvinvointialuevaalit, Orpo julisti ja villitsi puoluetoverinsa.

Kokoomus sai lopulta suurimman äänisaaliin, 21,6 prosenttia.

Orpon mukaan aluevaalivoittoa selittää ihmisten huoli vasemmistohallituksen nykypolitiikasta. Hänen mukaansa kokoomuksen viesti oli kirkas, ja ihmiset kuuntelivat ja uskoivat kokoomuksen viestiä.

–  Meidän viestiämme kuunneltiin siitä, että tulevaan järjestelmään tarvitaan talousrealismia. Tarvitsemme sen, että siellä on elementtejä, millä ihmiset oikeasti saavat parempia palveluita.

Orpo oli aiemmin illan aikana harmitellut 47,5 prosenttiin jäänyttä äänestysaktiivisuutta, minkä hän uskoi olevan ainakin osin peruja hallituksen sote-mallista.

–  Tämä antaa huonon demokraattisen pohjan näille uusille aloittaville valtuustoille. Tässä näkyy, että tähän malliin ei lähtökohtaisesti luoteta. Ihmiset eivät usko, että tämä itsessään parantaa kenenkään palveluita.

Kiitospuheessaan Orpon sanoikin, että puolueen lähtö aluevaaleihin alkoi pohdinnasta, miten puolueen vastustaman sote-mallin ympärille rakennettuihin vaaleihin pitäisi suhtautua.

–  Mutta kokoomuslaiset ovat optimisteja, olemme rakentajia, katsomme tulevaisuuteen ja haluamme ratkoa ongelmia. Ja me ihan oikeasti rupesimme tykkäämään tästä jutusta, Orpo veisteli.

Lue myös:

    Uusimmat