Kokoomus valitsi tutut nimet puolueen johtopaikoille – Häkkänen, Valtonen, Ikonen ja Autto puoluekokouksen suosiossa

Kokoomusjohto riehaantui lavalla, kun heidän valintansa varmistuivat puoluekokouksessa 5:12
Kokoomusjohto riehaantui lavalla, kun heidän valintansa varmistuivat puoluekokouksessa.

Kokoomus valitsi Kalajoen puoluekokouksessaan sunnuntaina puolueen kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluevaltuuston varapuheenjohtajat.

Varapuheenjohtajiksi puoluekokous valitsi Antti Häkkäsen, Elina Valtosen ja Anna-Kaisa Ikosen eli entiset varapuheenjohtajat jatkavat eikä vaihdoksia tehty.Häkkänen sai kolmikosta eniten ääniä.

Ehdolla oli myös kansanedustaja Mia Laiho, 52, mutta hänen äänimääränsä ei riittänyt valintaan.

Antti Häkkänen, 37, on toisen kauden kansanedustaja. Hän on kotoisin Mäntyharjulta. Koulutukseltaan Häkkänen on oikeustieteen maisteri.

Helsinkiläinen Elina Valtonen, 40, on ollut kansanedustaja kesästä 2014. Lepomäki on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Anna-Kaisa Ikonen, 45, on nykyisin Tampereen pormestari ja on aiemmin ollut kansanedustaja. Ikonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Heikki Autto, 37 . Autolla ei ollut vastaehdokasta, joten valinta oli puoluekokoukselta yksimielinen Rovaniemeläinen Autto on  niin ikään kansanedustaja. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri.

Puoluekokous valitsi jo lauantaina Petteri Orpon kahden vuoden jatkokaudelle puolueen johdossa.

Lue myös:

    Uusimmat