Mainos

Kokoomus ja perussuomalaiset ilmiriidoissa velkamaiden tukemisesta - katso videot

Portugalissa kiistellään huomenna maata koskevasta säästöpaketista, jota Euroopan Keskuspankkikin pitää välttämättömänä. Kokoomus ja perussuomalaiset ovat jo ilmiriidoissa Euroopan velkamaiden tukemisesta. Perussuomalaiset eivät hyväksy Suomen osallistumista useiden miljardien eurojen takauksiin.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen mukaan Euroopan talouden horjuttaminen olisi käsittämätöntä toimintaa.

— Jos säästöpaketti kaatuu Portugalin parlamentissa, se on huono ratkaisu. Suurin huolenaihe Portugalin kohdalla liittyy nimenomaan poliittiseen päätöksentekokykyyn, Katainen sanoo.

Portugalin ja muiden tuhlaajamaiden varalle EU kokoaa isoa lainakassaa. Suomen vastuut pysyvästä kriisirahastosta ovat hurjat 12 miljardia euroa - sitä ennen pitäisi pärjätä pari vuotta väliaikaisella rahastolla.

Timo Soini (ps.) aikoo kaataa molemmat vaihtoehdot, jos perussuomalaiset nousevat valtaan.

— Perussuomalaiset eivät tule näitä vakuuksia ja takauksia hyväksymään, Soini vakuuttaa.

Katainen: Käsittämätöntä

Soinin sodanjulistus sai Kataisenkin puhkumaan.

— On aivan käsittämätöntä ajatella, että joku vastustaa talousvakauden vahvistamista, tiukempaa talouskuria ja sijoittajien vastuun kasvatusta, Katainen ihmettelee.

Oppositiopuolue SDP ottaa kantaa vasta, kun yksityiskohdat ovat selvillä. Vaalikirjansa julkistanut Jutta Urpilainen (sd.)odottaa selkeitä vastauksia pääministeri Mari Kiviniemeltä (kesk.).

— Toivoisinkin, että pääministeri kertoisi joko tiedotusvälineiden kautta tai ainakin eduskunnalle, mikä Suomen kanta huomisessa huippukokouksessa on, koska sehän tässä on jäänyt epäselväksi, Urpilainen sanoo.

Keskustalle ja Kiviniemelle Suomen takausten kasvattaminen on hankala asia vaalien alla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.