Kokoomus haluaa keventää työn verotusta miljardilla eurolla – tupakka- ja alkoholiveroja korotettaisiin

Kokoomus kärsi epäselvistä hoitajakannoistaan 2:09
Kokoomuksen suosio on kärsinyt muun muassa hoitajamitoituskohun myötä.

Kokoomus haluaa nostaa työllisyysasteen ensi vaalikaudella 75 prosenttiin, ja se keventäisi työn verotusta vaalikauden aikana miljardilla eurolla. Julkiseen talouteen pitäisi kerätä ylijäämää noin 0,5 prosenttia bruttokansantuotteesta, jolla varauduttaisiin taantumaan ja väestön ikääntymiseen.

Kokonaisveroaste pitäisi kokoomuksen mielestä pitää ennallaan. Verotuksen painotusta siirrettäisiin ansiotuloverotuksesta haittaveroihin.

Työn verokevennystä kokoomus rahoittaisi muun muassa tupakka- ja alkoholiverojen korotuksilla. Myös lämmityspolttoaineiden ja turpeen verotuksen kiristämisestä kertyisi lisätuloja.

Suomen pitäisi kokoomuksen mukaan pyrkiä pohjoismaiselle työllisyysuralle ja tavoitella vuoteen 2027 mennessä noin 80 prosentin työllisyysastetta.

Kokoomus esittää ohjelmassaan myös suurempaa joustavuutta työmarkkinoilla lisäämällä paikallista sopimista. Perhevapaita pitäisi kokoomuksen mielestä uudistaa niin, että työllisyys ja tasa-arvo paranevat. Työvoiman saatavuutta parannettaisiin poistamalla EU:n ulkopuolelta tulevan työvoiman tarveharkinta heti vaalikauden alussa.

Lue myös:

    Uusimmat