Koko Suomi leipoo -juontaja vaihtuu – Anne Kukkohovi jättää haikein mielin pestinsä: "Tämä on yhden aikakauden loppu"

Tässä on Koko Suomi leipoo -kauden voittaja 1:33
Katso myös: Tässä on edellisen Koko Suomi leipoo kauden voittaja

Anne Kukkohovi paljastaa MTV Uutisille, miksei jatka enää Koko Suomi leipoo -ohjelman juontajana. Hän ehti juontaa ohjelmaa sen alusta saakka peräti yhdeksän vuotta.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi ei jatka Koko Suomi leipoo -ohjelman juontajana. Peräti yhdeksän vuotta ohjelman keulakuvana nähty Anne kertoo, että hän jättää rakkaan juontopestin, koska uudet työkuviot vievät hänet maailmalle.

– Aika aikaansa kutakin. Koko Suomi leipoo oli ihana kesätyö ja olisi ollut ihana juontaa myös ohjelman kymppikausi, mutta olen allekirjoittanut uuden työsopimuksen ja lähdössä Jenkkeihin, Kukkohovi kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Koko Suomi Leipoo -ohjelmaa oli todella kiva tehdä, sillä leivonta pyrii hyvien asioiden ympärillä, eikä ohjelmassa ole mitään takakireyttä. Se oli ihan huippupesti.

Uusista työkuvioistaan hän ei hiisku vielä enempää, vaan lupaa kertoa niistä lisää myöhemmin keväällä.

– Lähden aika pian rapakon taakse, sillä olen saanut sieltä loistavan työtarjouksen, hän suostuu paljastamaan.

Kukkohovi kokee tämän hetken olevan ideaali muutoksille.

– Koen tehneeni täällä Suomessa kaiken – tämä on vähän tällainen end of an era, yhden aikakauden loppu, Kukkohovi sanoo.

– Uskon siihen, että tämä päätös johtaa taas johonkin toiseen. Samalla tavoin kävi aikoinaan, kun suostuin Suomen Huippumalli haussa -ohjelman juontajaksi. Ilman sitä päätöstä en olisi nyt myöskään tässä.

Taloudellisesti kallis päätös

Päätös Yhdysvaltoihin lähdöstä vaati Kukkohovin mukaan myös rohkeutta.

– Olen älyttömän hullunrohkea ja onhan tämä taloudellisesti kallista, mutta koen, että nyt on pakko lähteä. En voi enää perääntyä, Kukkohovi naurahtaa.

Hän kertoo päätöksen syntyneen pikku hiljaa, kun hän oli kuvaamassa Sometähtien sinkkuelämää -sarjaa Yhdysvalloissa.

– Minulla oli koko viime vuoden ajan outo vire, ja kun kävin viime kesänä Jenkeissä, tajusin, että siellä kaikki puhuvat toisilleen ja ovat paljon sosiaalisempia. Koen kuuluvani nyt sinne, sillä täällä Suomessa jotenkin sulkeudun.

"On naurettu ja itketty"

Hän muistelee Koko Suomi leipoo -pestiään myös Instagram-tilillään.

– Oi, rakas Pulla! Mun rakas kesätyö saa uuden jatkajan ja teillä huikea kesä on edessä! Kukkohovi kirjoittaa julkaisussaan.

Kukkohovi kuvailee postauksessaan Koko Suomi leipoo -ohjelman olevan aito hyvän mielen ohjelma, jota on ollut ihanaa tehdä vuosi toisensa jälkeen. 

Hän ylistää ohjelman tiimiä, tuomareista, tuottajia, ohjaajia, käsikirjoittajia sekä ohjelmassa kilpailleita kotileipureita.

– Teidän kanssa on naurettu ja itketty, mutta nyt mä en enää tule selän taakse huohottamaan, että montako minuuttia on leipomisaikaa jäljellä. 

– Viime kesän Pulla keräsi myös parhaimmat katsojaluvut ikinä. Ohjelma keikkui Maikkarin katsotuimpana ohjelmana, joten tiedän, että ohjelma on löytänyt paikkansa ihmisten sydämissä. Katsojien ikähaarukka on iso, taaperoista isoisovanhempiin asti, hän kirjoittaa.

Kukkohovi kertoo postauksessaan suuntaavansa pian Atlantin toiselle puolelle, jossa häntä odottavat toisenlaiset projektit ja haasteet. 

– Mutta ennen kaikkea, kannustan jokaista tekemään irtiottoja ja rohkeita päätöksia, jotta elämästä saisi kaiken irti. Esim. vaikka siten, että osallistuu ohjelmaan leipurina, koska haku on käynnissä nyt!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Veronica Verho aloittaa Koko Suomi leipoo -juontajana: 

Veronica Verho on uusi Koko Suomi leipoo -juontaja 3:45
Veronica Verho on uusi Koko Suomi leipoo -juontaja

Lue myös:

    Uusimmat