Mainos

Koko Puerto Rico ilman sähköjä Maria-hurrikaanin takia

1:43

Koko Puerto Rico on vailla sähköä, ja tuhannet ihmiset ovat joutuneet hakeutumaan suojaan hurrikaani Marian pyyhkäistyä saaren yli eilen.

Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus kertoo, että voimakkaat sateet ja tulvat koettelevat edelleen noin 3,4 miljoonan asukkaan saarta. Veden pinnan odotetaan vielä nousevan nopeasti.

Paikallinen sääpalvelu on kehottanut ihmisiä siirtymään mahdollisuuksien mukaan rinteille suojaan tulvilta.

Puerto Ricon pääkaupungin San Juanin pormestari Carmen Yulin Cruz murtui kyyneliin, kun hän kertoi medialle myrskytuhoista.

– Monet osat San Juanista ovat täysin tulvien vallassa, Yulin Cruz sanoi.

– Elämämme sellaisena kuin sen tunnemme on muuttunut.

Myrskybongari Mike Theiss julkaisi Twitterissä Puerto Ricosta ennen ja jälkeen kuvia, joissa näkyy, kuinka hurrikaani parturoi saareen puita paljaiksi. Sosiaalisessa mediassa leviävistä kuvista näkyy myös, kuinka katot ovat repeytyneet irti rakennuksista.

Ainakin kymmenen kuollut 

Maria iski Puerto Ricoon eilen neloskategorian hurrikaanina, mutta heikentyi myöhemmin kakkoskategoriaan. Puerto Ricon kuvernööri Ricardo Rossello on kutsunut Mariaa saaren lähihistorian pahimmaksi myrskyksi.

Maria liikkuu luoteeseen, ja sen odotetaan seuraavaksi viistävän Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikon viertä. Myöhemmin hurrikaanin reitin ennustetaan kääntyvän kohti pohjoista.

Marian takia on kuollut ainakin kymmenen ihmistä Karibian saarilla. Heistä seitsemän sai surmansa Dominican saarella.

Yhteydet Dominicaan ovat pääosin poikki, ja saaren satamat ja lentokenttä on suljettu. Lisäksi 73 000 asukkaan saari on vailla sähköä ja juoksevaa vettä. Tuhoja kuvaillaan mittaviksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.