Koira töni raskaana olevan naisen mahaa ja inisi huolestuneena – pelasti lääkärin mukaan vauvan hengen

Miksi koira ulvoo? 2:15

Keola-koira pelasti Lincoln-vauvan hengen tämän olleessa vielä äitinsä kohdussa. Nyt taaperolla ja koiralla on välillään erityinen side.

Pääkuvan video

Miksi koira ulvoo? Koiran käyttäytymistä videolla avaa eläintieteilijä, filosofian tohtori ja dosentti Kai Pelkonen.

Koiria voidaan kouluttaa aistimaan omistajiensa tuloillaan olevat sairaskohtaukset tai liian korkea verensokerin taso. Amerikanakita Keola ei kuitenkaan tarvinnut erikoiskoulutusta omistajansa hengen pelastamiseen.

Keolan omistaja, Alhanna Butler, oli muutama vuosi sitten raskaana ja kaikki tuntui olevan hyvin – satunnaisia alaselän kipuja lukuun ottamatta. Butlerin lääkärin mukaan kivut kuuluivat raskauteen, eikä niistä kannattanut olla huolissaan.

Keola alkoi kuitenkin käyttäytyä oudosti: se saattoi tuijottaa omistajaansa ja hakeutua jatkuvasti lähelle. Kun Butler lähti töihin, Keola sai hepuleita, joita se ei yleensä saanut.

Lopulta Keola alkoi inistä ja töniä kuonollaan Butlerin vatsaa. Silloin Butler päätti käydä tarkistamassa, että hän oli varmasti kunnossa.

Harvinainen tulehdus

Hän meni sairaalaan, ja pian hänet kiidätettiin teho-osastolle. Hänellä paljastui harvinaislaatuinen molempien munuaisten tulehdus, jonka aiheutti antibiooteille vastustuskykyinen ja hengenvaarallinen bakteeri. Jos hän olisi viivytellyt asian kanssa yhtään kauemmin, olisivat hän ja hänen vauvansa kuolleet.

Butler ei ollut uskoa tapahtunutta, sillä hän ei edes tuntenut itseään sairaaksi. Keola kuitenkin aisti omistajansa tilan ja yritti varoittaa häntä siitä ennen kuin olisi liian myöhäistä.

Parhaat ystävät

Tämän sankarillisen koiran ansiosta poikavauva Lincoln syntyi muutamaa kuukautta myöhemmin. Sekä äiti että poika ovat terveitä ja voivat hyvin.

Lincolnin ja Keolan välille syntyi välittömästi voimakas side ja he ovat parhaat ystävät. Butlerin perhe onkin ikuisesti kiitollinen tälle hengenpelastajalle.


Lue myös:

    Uusimmat