Mainos

Koillis-Intiassa tuhoisa räjähdyssarja

Yksikään ryhmittymä ei ole ilmoittautunut tuhoisien iskujen tekijäksi.

Lähes kolmekymmentä ihmistä on saanut surmansa ja yli 90 muuta haavoittunut koillisintialaisessa Nagalandin osavaltiossa tehdyissä pommi-iskuissa, kertoivat viranomaiset.

Neljän pommi-iskun sarja vavisutti jo valmiiksi levotonta Nagalandia, missä poliisin mukaan kolmisenkymmentä militanttiryhmittymää tavoittelee alueelle laajempaa itsemääräämisoikeutta tai itsenäisyyttä. Yksikään ryhmittymistä ei kuitenkaan lauantaina ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Kolme lähes samanaikaista pommia räjähti Dimapurin kaupungissa torilla ja yksi ihmisiä täynnä olleella rautatieaseman laiturilla. Viranomaiset kuvasivat tapahtumia osavaltion historian "pahimmaksi terrori-iskuksi".

- Irronneita raajoja ja verta oli joka puolella, kuvasi verityötä junaa odotellut opiskelijajohtaja T. Zheviho.

Myös naapuriosavaltiossa Assamissa oli verinen päivä. Aamupäivällä yksi ihminen kuoli ja ainakin viisi haavoittui pommi-iskussa. Myöhemmin päivällä syttyneissä levottomuuksissa ja pommiräjähdyksissä sai surmansa 17 ihmistä.

Dimapurin ja Assamin iskut eivät poliisin mukaan näyttäneet olevan yhteydessä toisiinsa.

Iskut ovat Nagalandin osavaltion pahimmat sen jälkeen kun alueen tärkeimmät separatistiryhmät suostuivat tulitaukoon hallituksen kanssa seitsemän vuotta sitten. Poliisin mukaan iskujen takana saattoi olla jokin tulitauon ulkopuolella olevista pienemmistä ryhmistä.

- Emme vielä tiedä kuka tai ketkä ovat räjäytysten takana, mutta ne ovat varmasti suunnattu sabotoimaan rauhanhanketta, Dimapurin poliisipäällikkö Janardhan Singh sanoi.

Ryhmistä suurin, Nagalandin kansallissosialistinen neuvosto on neuvotellut rauhasta Intian hallituksen kanssa useita kertoja, mutta lopullista sopua ei ole saavutettu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.