Mainos

Kohutontin myyjä saa tappouhkauksia – "Hän on isänmaallinen kaveri"

Taipalsaaren Sarviniemen maa-alueen myyjä on joutunut hankalaan välikäteen, kun vahvin ostajaehdokas on venäläinen taho.

Eilen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoi iltapäivälehdille estävänsä venäläisten maakaupat Puolustusvoimien ampuma-alueen naapurissa.

Kaupan välittäjä Kristian Korimo harmittelee, että jupakka on mennyt ”julkisuudessa huuteluksi”, jossa ei ole välittynyt myyjän ääni. Tuntemattomana pysyttelevä tontin omistaja on Korimon mukaan saanut lukuisia tappouhkauksia ja runsaasti muuta törkypostia.

Korimo sanoo, että kyseessä on isänmaallinen suomalainen, joka on pitkittänyt kauppaa yli puoli vuotta ja yrittänyt joustaa neuvotteluissa suomalaisen ostajaehdokkaan, eli Puolustusvoimien puolesta neuvottelevan Metsähallituksen kanssa.

– Kaverin arvot ovat sillä lailla kohdillaan, että siitä pitäisi ennemmin palkita kuin ruoskia, Korimo puuskahtaa. 

– Omistaja on itse halunnut aivan ehdottoman kovasti, että maa-alue pidettäisiin suomalaisomistuksessa ja me olemme laittaneet siihen aika lailla työaikaa ja omistajalle se on tullut hyvin kalliiksi. Käänsimme mielestämme kaikki kivet, mutta totesimme, ettei valtiolla ole asiassa riittävää intressiä, Korimo sanoo. 

Suomeksi sanottuna Metsähallituksen tarjoama hinta ei ollut riittävä. Tontti on näillä näkymin päätymässä venäläiselle ostajalle 7,5 miljoonan euron hintaan, kun valtion maita hallinnoivan Metsähallituksen tarjous on alle puolet siitä, vajaat 3,4 miljoonaa.

Välittäjän mielestä valtion tarjoama hinta on ”perus-lepikon” hinta, kun kyseessä on luonnonkaunis järvenrantatontti.

– He tekivät tontista tarjouksen. Kenraalikuntaakin oli mukana neuvotteluissa, eli kyllä he todella halusivat tämän.

Korimon mukaan kysymys kunnollisesta hinnasta ei olisi ollut Metsähallitukselle edes suuri, sillä raha olisi palautunut tulonsiirroissa, veroina ja jokusen rantatontin lohkomisella myyntiin valtio olisi saanut loputkin takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.