Kohupäätös koripallon MM-kisoista: Qatar sai jälleen merkittävän arvoturnauksen isännöitäväkseen

Koripallon MM-kisat 2027 järjestetään Qatarin Dohassa, Kansainvälinen koripalloliitto Fiba tiedotti varhain perjantaiaamuna.

Viime vuonna suurella kuohunnalla ja ristiriitaisuuksien keskellä jalkapallon MM-kisat järjestänyt Qatar on saanut jälleen merkittävän arvoturnauksen isännöitäväkseen, kun Fiban hallitus päätti valita Dohan koripallon MM-kisojen seuraavaksi isäntäkaupungiksi.

MM-kisat on määrä järjestää maakaasulla rikastuneessa Qatarissa vuonna 2027.

Fiba päätti asiasta liiton hallituksen kokoustettua tämän vuoden MM-isäntäkaupungissa Manilassa. Tiedotteen mukaan Fiban hallitus oli vaikuttunut Qatarin isännyyshausta kokonaisuudessaan ja erityisesti siitä, että turnaus pystytään järjestämään kompaktisti yhdessä kaupungissa.

Qatarin kisaisännyyttä kuvaillaan ainutlaatuisen joustavaksi turnauksen aikataulutuksen kannalta, ja tunnustusta saavat myös tavoitteet ympäristön kannalta kestävästä suunnitelmasta.

– Kaikki Fiban miesten lippulaivaturnauksen turnauspaikat ovat jo rakennettu, ja vihreän teknologian avulla 2027 MM-kisat voidaan järjestää hiilineutraalisti, Fiba väittää tiedotteessaan.

Fiban pääsihteeri Andreas Zagklis povaa turnauksen olevan korkealuokkainen "sekä kentällä että sen ulkopuolella".

Runsaasti urheilutapahtumia järjestettäväkseen haalineen Qatarin ihmisoikeusongelmat nousivat laajasti esille jalkapallon MM-kisojen yhteydessä viime vuonna.

Koripallon naisten MM-kisat vuonna 2026 järjestetään Saksassa.

Lue myös:

    Uusimmat