Kohulehden päätoimittaja MTV:n haastattelussa: Eivät lääkärit tahallaan valehtele, he ovat vain välinpitämättömiä

"Mitä lääkärit eivät kerro sinulle"-kohujulkaisun päätoimittaja ja perustaja Lynne McTaggart tykittää tylysti niin lääkefirmoja kuin lääkäreitäkin.

Menestynyt bisnesnainen ajaa vaihtoehtoisia hoitomuotoja lääkkeiden sijaan ja rinnalle. Itse lehti on ristiriitainen ja monet kauppaketjut eivät suostu sitä edes myymään.

Miten parantaa lasten aivotoimintaa? Venäläisen keksinnön supervoimat, laite, joka voi poistaa lähes kaikki kivut. Muun muassa näillä otsikoilla myydään uusinta "Mitä lääkärit eivät kerro sinulle" -lehteä.

Ensimmäinen numero julki jo 26 vuotta sitten

Rautakirjan R-kioskista lehti vielä löytyy, mutta Kesko ja HOK Elanto ovat sen jo poistaneet lehtihyllyistä. Lontoosta tavoittamamme lehden perustaja uskoo asiaansa intohimoisesti. 26 vuotta sitten julkaistiin ensimmäinen 8-sivuinen lehtinen, joka sai alkunsa hänen omista terveysongelmistaan. Lääkäreiltä hän ei saanut apua.

– Tämän päivän lääketieteen ongelma ei ole lääkäri vaan hänen työvälineensä ja keinonsa. Lääkärit todella haluavat auttaa ihmisiä, mutta suuri ongelma on lääkeyritysten vaikutusvalta.

- He ovat antaneet lääkäreille vain kaksi vaihtoehtoa, lääkkeet tai leikkaukset. Lääkkeet ovat tänä päivänä suurin kuolemien aiheuttaja läntisessä maailmassa. Uskoakseni lääkkeet ovat nyt sijalla kolme kuolemantuottamuksissa syövän ja sydänsairauksien jälkeen, sanoo Lynne McTaggart MTV:n haastattelussa.

"Lääkäreillä kapea käsitys lääketieteestä"

McTaggartin mukaan lääkkeet ovat vaarallisia, koska niissä on todella pahoja sivuvaikutuksia.

– En usko, että lääkärit tietoisesti haluavat pimittää ihmisiltä tietoja.  Se on vain välinpitämättömyyttä. He ovat vaikeassa tilanteessa ja heillä on liikaa potilaita ja kiirettä. Heille on myös opetettu yksi erittäin kapea käsitys lääketieteestä.

– Vain harvoille on opetettu perusravitsemuksesta. Heille ei ole opetettu muun muassa miten vaarallista sokeri on. Sehän on paljon vaarallisempaa kuin rasva. Ainahan puhutaan, että sydänsairaudet ja kolesteroli johtuvat rasvasta, vaikka itse asiassa sokeristahan ne johtuvat, vakuuttaa McTaggart.

Itä-Suomen yliopiston nutrigenetiikan emeritusprofessori Matti Uusitupa sanoi jo 2014 HS:ssa, että uusien ravintosuositustemme mukaan lisätyn sokerin käyttöä tulisi välttää, sillä välillisesti se voi vaikuttaa veren rasva- ja kolesteroliarvoihin sekä verenpaineeseen.

Hän sanoo kuitenkin, että nykyinen sokerin vaikutuksia koskeva näyttö ei kuitenkaan ole vahvuusasteeltaan samaa luokkaa kuin kovan rasvan ja valtimotautien yhteyttä koskeva näyttö.

Tunnettu rokotteiden vastustaja

Mitä lääkärit eivät kerro sinulle  -lehteä julkaistaan nyt 14 maassa, pian 16:ssa. McTaggart etsii vaihtoehtoja perinteiselle lääketieteelle.

Amerikkalaissyntyinen Lynne McTaggart on tullut suurelle yleisölle tutuksi erityisesti intohimoisena rokotteiden vastustajana, kotikoulun kannattajana ja perinteisen länsimaisen lääketieteen kritisoijana. 

– Jos minä nyt kuitenkin vaikka jäisin auton alle, niin toivon, että käytettäisiin kaikki tietotekninen osaaminen minun kasaanlaittamiseksi. Hätäavussa lääketiede on taitava.

– Moniin kroonisiin ongelmiin on kuitenkin parempia vaihtoehtoja kuin lääkkeet. On monia perinteisiä hoitoja, yrttihoitoja, energisoivaa lääketiedettä, homeopatiaa jne. Ne toimivat paljon paremmin kuin perinteiset lääkkeet, selostaa McTaggart MTV :n haastattelussa.

McTaggart sanoo, että lehden nimi on tarkoituksella provosoiva, mutta otsikot eivät. Jos kääntäjä ei ole tehnyt virheitä. 

Ylilyönnit kääntäjien piikkiin

– Lehden nimi on provosoiva, mutta meillä on monia lääkäreitä tilaajina. Riippuu ihan lääkäristä, miten he ottavat lehtemme vastaan. Ne, jotka ovat avoimia ja haluavat oppia uutta, ovat tilanneet lehteämme. Toisilla on taas kapea katsontakanta ja he eivät pidä lehdestämme. Muutamat ovat yrittäneet hyökätä vastaamme mediassa.

Uusimmassa lehdessä kerrotaan muun muassa avaruusajan parannuslaitteesta omassa taskussasi. Ingressissä sanotaan: Käsikäyttöinen laite, jonka venäläiset kehittivät parantamaan kosmonautteja avaruudessa, on mullistamassa kivunhoidon täällä maassa.

 

– Emme koskaan sanoneet, että se mullistaa koko kivunhoidon maailmassa. Kääntäjältä pitäisi kysyä myös asiaa. Me sanoimme kyllä, että se muuttaa kivunhoitoa ja on tehnyt sitä jo. Vaikka Scenar-teknolgiasta puhutaankin Star trek -laitteina, niin sitä on testattu Venäjällä jo sadoissa kliinisissä tutkimuksissa. Jutussa on lähdetiedot tutkimuksista.

– Jos lehdessä on käännösvirheitä, niin niistä pitää puhua lisensioidulle julkaisijalle. Me emme väitä asioita, vaan raportoimme niistä, sanoo McTaggart.

Kritisoitu, mutta kannattava lehti

Suomessa Kesko ja HOK Elanto ovat vetäneet lehden pois myynnistä.

– Täällä Iso-Britanniassa Tesco-ketju veti lehdet pois myynnistä lääkefirmojen painostusryhmien vuoksi vuonna 2014. Kirjoitimme sokerin vaaroista ja selvisi, että nämä ryhmät saivat rahoitusta Coca Colalta. Meidän kannattajamme puolestaan boikotoivat Tescoa niin vahvasti, että lehti tuli takaisin myyntiin.

Mitä lääkärit eivät kerro sinulle -lehti sai alkunsa 2012 Iso-Britanniasta. Esimerkiksi venäjänkielistä versioita myydään kaikissa Baltian maissa.

– Lehti on todella kannattava. Olemme yhä pieni verrattuna vaikka Vogueen, mutta olemme kannattava ja terve yhtiö. En osaa sanoa paljon lehtiä myydään kuukaudessa, koska maita on 14. Lukijoita Yhdysvalloissa on kuitenkin 150 000 ja 60 000 Iso-Britanniassa ja netissä olemme vahvasti myös. En tee tätä kuitenkaan voiton vuoksi, olen jo menestynyt kirjailijana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja