Kohtalokas virhe olympialaisissa käynnisti Ruotsin mestarivahdin masennuskierteen – "Elämäni oli mustaa ja tyhjää"

Ruotsin jääkiekkomaalivahtilegenda Tommy Salo on taistellut viime vuosina masennuksen kanssa, uutisoi Aftonbladet.

Salo on voittanut Ruotsin paidassa lukuisia mitaleja. Kirkkaimpina muistoina uralla ovat Lillerhammerissa vuonna 1994 voitettu olympiakulta ja Sveitsin kisojen maailmanmestaruus vuodelta 1998.

Hienolle uralle mahtui myös huonompia hetkiä. Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002 Salolle sattui kohtalokas kömmähdys puolivälierissä Valko-Venäjää vastaan. Tuo samainen virhe on vainonnut maalivahtia vuosikaudet.

– Kaikki alkoi ottelussa Valko-Venäjää vastaan vuoden 2002 olympialaisissa, kun epäonnistuin torjunnassani ja Ruotsi putosi. Se on vainonnut minua koko elämäni. Luulin, että voin unohtaa tapahtuneen, mutta niin ei ole käynyt. Se loi ihmisen, joka ei voinut hyvin, Salo kertoo Aftonbladetille.

Salon oloa pahensi hankala avioero ja potkut ruotsalaisen Leksandin urheilutoimenjohtajan penkiltä kesken kauden 2014-2015. Hankalat vuodet ja tapahtumat johtivat Salon masennukseen.

– Päädyin oravanpyörään, josta en päässyt ulos. Pahimpina päivinäni, luulin etten halunnut elää. Elämäni oli mustaa ja tyhjää.

Nyt 47-vuotias maalivahtilegenda on kuitenkin saanut elämänsä jälleen raiteilleen. Ystävien ja uuden rakkaansa tukemana on Salon olo parantunut hiljalleen.

– Minun oli tehtävä jotain radikaalia ja saatava kiinni elämästäni. Nyt olen tehnyt niin. Minä olen saanut ammattiapua psykologilta, ja olen puhunut paljon ystävieni sekä uuden rakkaani kanssa. Voin nyt paljon paremmin. Minulla on myös huonoja päiviä, mutta ne vähenevät vähenemistään. Nyt minä otan pieniä askeleita matkallani ja olen oikealla tiellä, Salo toteaa.

Lähde: Aftonbladet

Lue myös:

    Uusimmat