Mainos

Kohta ropisee – jopa kuukauden sateet parissa päivässä

Keskiviikolle ja torstaille ennustetaan runsaita sateita. Sadealue kattaa lähes koko maan, eniten sataa maan eteläosassa.

Sateet alkavat lännessä keskiviikkoaamuna ja levittäytyvät keskiviikkopäivän aikana suureen osaan maata. Eilisissä ennusteissa näytti, että sadealueen edellä itään jäisi aurinkoinen ja lämmin alue. Uusissa ennustemalleissa itä näyttää nyt kuitenkin eilisiä ennusteita pilvisemmältä ja sen mukana viileämmältä. Jos aurinko kuitenkin pääsee paistamaan pitkään, lämpötila voi siellä kivuta 15 asteen yläpuolelle. Sadealueen reitti on yhä epävarma.

– Näyttää, että etelästä tulee jatkuvasti uusia sateita ja tämän hetken ennusteen mukaan runsaimmat sateet osuisivat etelään. Sateet voivat olla hyvinkin yhtenäisiä ja paikoin etelässä vettä voi tulla jopa 40 millimetriä keskiviikkoiltapäivästä torstai-iltaan. Tämä vastaa suunnilleen koko toukokuun keskimääräistä sademäärää, toteaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Esimerkiksi Helsingin keskimääräinen toukokuun sademäärä on 37 millimetriä.

Torstaina aamupäivällä sää alkaa poutaantua jo lounaassa. Uuden ennusteen mukaan lämpötila voisi kohota lounaan sisämaassa jo paikoin 17 asteen tienoille.

– Sadealueen tarkkaa reunaa ja korkeimpien lämpötilojen paikkaa on kuitenkin yhä vaikea ennustaa. Torstaina Länsi-Suomessa on myös pieni mahdollisuus ukkosille, sanoo Miina Manninen.

Kevään tähän asti korkein lämpötila on Kauhavalla 12. huhtikuuta mitattu 17,1 astetta.

Kaakkoistuuli on voimistunut jo tänään. Kovimmat tuulet ovat keskiviikkona ennen sateiden alkamista. Sisämaassa tuuli voi puhaltaa puuskissa yli 15 m/s.

Loppuviikolla sää jatkuu epävakaisena ja sadekuuroja tulee ajoittain.

Katso sadetutka MTV:n sääsivustolta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.