Ensi viikon sää: Alkuun viilenevää, loppuviikolla vähän kesäisempää

Ei helleaaltoa näkyvissä, sanoo ensi viikon ennuste.

Sää jatkuu vaihtelevana. Viikonloppuna sää lämpenee hieman niin, että etelässä ja idässä voidaan päästä paikoin 20 asteen tuntumaan. Sadealue ylittää kuitenkin Suomen viikonlopun aikana. Sateet alkavat lauantaina iltapäivällä lounaassa. Sateet eivät kuitenkaan ole yhtenäisiä ja välissä on myös poutaa. Sunnuntain vastaisen yön aikana sadealue kulkee maan yli kohti pohjoista ja sunnuntai on sateinen päivä etenkin pohjoisessa. Sunnuntaina tuuli voimistuu.

Alkuviikolla sää viilenee hieman viikonlopun lukemista.

– Alkuviikko näyttää hyvin samankaltaiselta kuin tämä viikko on ollut eli lämpötilat ovat etelässä 15 asteen molemmin puolin, pohjoisessa 10 asteen molemmin puolin. Suomi on osa laajempaa matalapaineen aluetta. Suurempia sadealueita ei ennusteissa näy, mutta sadekuuroja syntyy päivittäin. Aika koleaa on, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Alkuviikon lukemat ovat keskimääräistä viileämpiä. Ensi viikon loppupuolelle on näkyvissä pientä lämpenemistä.

– Näyttää, että loppuviikolla etelästä pääsisi meille hieman lämpimämpää ilmaa. Silloin voitaisiin päästä paikoin 20 asteen lukemiin eli lähemmäs keskimääräisiä lukemia, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet.






Uusimmat